Συντετριμμένη είναι η αδερφή του 41χρονου άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης (16/11) στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ όταν η λειαντική μηχανή στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους δύο άνδρες, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα στις γραμμές του τρένου, όταν έσπασαν τα φρένα της. Οι άνδρες πήδηξαν από το μηχάνημα, ωστόσο ο 41χρονος δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του. Η μηχανή συνέχισε την πορεία της και τελικά συγκρούστηκε με τρένο στον Άγιο Νικόλαο, το οποίο είχαν τοποθετήσει εκεί οι εργαζόμενοι για να ανακόψουν την πορεία της μηχανής.

«Ήταν ο καλύτερος εργοδηγός. Με τρεις εύφημες μνείες στην πλάτη του, ο αδερφός μου έγινε εργοδηγός κατ’ επιλογήν παρ’ όλο που δεν είχε τα χρόνια. Πάνω στην πλάτη του στηριζόταν πάρα πολύ δουλειά στη γραμμή» αναφέρει η αδερφή του μιλώντας στον Alpha.

«Η δουλειά στη γραμμή είναι πολύ δύσκολη. Παρόλο που δεν είχε τα 28 χρόνια έγινε κατ’ επιλογήν εργοδηγός. Τρεις εύφημες μνείες, στα χιόνια, στις αυτοκτονίες, σε όλα όσα συμβαίνουν στη γραμμή μας γιατί είναι ανοιχτή και βάλλεται από παντού, γιατί είμαι σταθμάρχης στη γραμμή 1. Γνώριζε τα πάντα για τον κανονισμό, την ασφάλεια, ήταν τυπικότατος για αυτό έγινε τόσο μικρός και νέος στην ηλικία οδηγός. Έδινε τη ζωή του για τη δουλειά. Τελικά την έδωσε» λέει η γυναίκα.

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ

«Είχε χτυπήματα σε όλο του το κορμί»

Για το πώς έγινε το δυστύχημα η αδερφή του εργοδηγού αναφέρει «το μόνο που ξέρω είναι ότι κάποια στιγμή δεν έπιαναν τα φρένα του, από Κηφισιά μέχρι Πειραιά είναι κατηφορική η κατεύθυνση, τους έδωσαν εντολή να πηδήξουν. Κάποιοι πήδηξαν στην Ειρήνη. Ο αδερφός μου πήδηξε στο Ηράκλειο. Εκεί το έδαφος είναι πολύ ανώμαλο».

«Ο γιατρός μου είπε ότι είχε χτυπήματα σε όλο του το κορμί, δεν ξέρουμε την αιτία θανάτου. Τον προσκομίσανε πεθαμένο, του κάνανε 30 λεπτά ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε και θα προχωρήσουμε σε νεκροψία για να δούμε ποιος ήταν ο λόγος του θανάτου» αναφέρει.

«Ο αδερφός μου ήταν ανύπαντρος. Είχε αφιερώσει τη ζωή του όλη στη δουλειά», λέει κλείνοντας.