Να διαχειριστούν οι ίδιοι τους πόρους της ΕΕ ζητούν οι δήμοι Ιονίων Νήσων

Επικρίνουν τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Καραμέρο για τις δηλώσεις του


ΕΛΛΑΔΑ
0:40
05/03/2015
Να διαχειριστούν οι ίδιοι τους πόρους της ΕΕ ζητούν οι δήμοι Ιονίων Νήσων
1
loading

Την αποδοκιμασία της σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου, μετά τη συνέντευξη Τύπου δημάρχων της Αττικής για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτισμού της ΕΕ, εκφράζει με έγγραφη διαμαρτυρία της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ).

Στο σχετικό έγγραφο που απεστάλη στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ σημειώνει ότι οι δηλώσεις του κ. Καραμέρου πως «το πάρτι για τους δημάρχους τελείωσε» κ.ά. συνιστούν απαξιωτικές συμπεριφορές, που λειτουργούν διαλυτικά για την ενότητα της Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και αμαυρώνουν την εικόνα της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία.

Η ΠΕΔ-ΙΝ εκφράζει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να διεκδικεί και να διαχειρίζεται αυτόνομα και με διαφάνεια προγράμματα που αφορούν έργα και δράσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Συγχρόνως, εκφράζει τη βούληση των ΟΤΑ να είναι αυτοί που θα διαχειριστούν τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, διότι διαθέτουν τις δομές, το προσωπικό, την εμπειρία και τη γνώση των τοπικών συνθηκών. Τέλος, εκφράζει τη θέληση της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να συνεργασθεί με κάθε θεσμικό φορέα στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ειλικρίνειας και της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar giannis

    Τα κοινοτικά κονδύλια πρέπει να αξιοποιούνται από κεντρικούς φορείς με εξειδίκευση και όχι από τον κάθε Δήμο. Οι περισσότεροι Δήμοι είναι κέντρα διαφθοράς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει