Για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, τη μίξη τους αλλά και το σκεύασμα της Johnson & Johnson μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (17/6) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πως επιδρά η μίξη εμβολίων» διαμήνυσε μιλώντας για όσους έκαναν το AstraZeneca και επιθυμούν να τους χορηγηθεί άλλο σκεύασμα. «Όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν με το να ανακατέψουμε τα εμβόλια θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε την δεύτερη δόση με την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε.

Τονίζοντας πως το Johnson & Johnson δεν πρέπει να αποσυρθεί η Αθηνά Λινού είπε: «Στον αμερικανικό ΕΟΔΥ λένε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 καλό θα είναι να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο. Και με αυτό το εμβόλιο, σπανιότερα μεν, δημιουργήθηκαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια. Στην Αμερική λένε για 7 παρενέργειες στο εκατομμύριο».

«Το Johnson & Johnson μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών» δήλωσε μιλώντας στο Mega και επεσήμανε πως καλύπτει και όλα τα νέα στελέχη του κορονοϊού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.