Μια φράση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σουλτάνας Ελευθεριάδου περί ύπαρξης πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα, πυροδότησε ένταση πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη σωφρονιστική πολιτική.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης την κάλεσε να ξεκαθαρίσει άμεσα τι και ποιους ακριβώς εννοεί. Όπως είπε η κ. Ελευθεριάδου, «υπάρχουν στις φυλακές πολιτικά και ποινικά κρατούμενοι. Αναφέρομαι στην προσωποκράτηση. Γνωρίζουμε και οι δύο ότι υπάρχουν στις φυλακές κρατούμενοι που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικοί επικαλούμενοι πολιτικά κίνητρα. Δεν αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται».

Ο κ. Πλεύρης παίρνοντας και πάλι τον λόγο τόνισε πως «πολιτικός κρατούμενος δεν υπάρχει ως όρος, ποινικοί είναι οι κρατούμενοι! Επειδή καταλάβατε τι απαντήσατε δώσατε εξήγηση, αλλά λέτε για τον αυτοπροσδιορισμό του καθενός. Όχι κ. Ελευθεριάδου, φαίνεται ότι αφού δεν σας πήγε καλά το θέμα Κουφοντίνα, τώρα υιοθετείτε τον Δημάκη! Θέλουμε μια σαφή θέση: πολιτικοί κρατούμενοι υπάρχουν στις φυλακές; Τους αναγνωρίζετε; Να σηκωθείτε και να πείτε ο Κουφοντίνας είναι ποινικός κρατούμενος, αρκετά τον χαϊδέψατε σε αυτή την αίθουσα».

«Αυτό σας ενόχλησε; Όλα αυτά που είπα νωρίτερα για τις απευθείας αναθέσεις, δεν σας ενοχλούν;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε απαράδεκτη» ανταπάντησε ο κ. Πλεύρης.

Τέλος, παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης και σε μια προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση είπε: στον συνάδελφό του από τη Νέα Δημοκρατία: «Πήρατε την απάντηση από την κυρία Ελευθεριάδου. Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι αλλά πολιτικά δικαστήρια» είπε για να προσθέσει: «Αν κάποιον βαραίνει ότι στην χώρα μας υπήρχαν πολιτικοί κρατούμενοι είναι την δική σας παράταξη. Πάρτε αλλιώς την πολιτική σας γιατί αυτά που κάνετε τους τελευταίους μήνες είναι σε αυτή την κατεύθυνση».