Με χρήση ιστίων λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. δυτικά του λιμένα Νέων Μουδανιών Θερμαϊκού Κόλπου έπλεε ένα σκάφος και έχρηζε συνδρομής, σύμφωνα με την δήλωση του 58χρονου κυβερνήτη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη, άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ΓΡΙ-ΓΡΙ Α/Κ σκάφος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΝΑΣ ΙΙ” Ν.ΙΕΡΙΣΣΟΥ 122, το οποίο, με τη συνδρομή της βοηθητικής λέμβου του, ρυμούλκησε με ασφάλεια το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Νέων Μουδανιών, όπου αποβιβάστηκε ο Κυβερνήτης του και μοναδικός επιβαίνοντας, καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στα ναυτιλιακά έγγραφα του ανωτέρω Ι/Φ, διαπιστώθηκε ότι έφερε ληξιπρόθεσμο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.).

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, ενώ ο 58χρονος συνελήφθη και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.