Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για το άνοιγμα των μουσείων, των ωδείων και των θερινών σινεμά.

Συγκεκριμένα τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου, στις 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με 75% πληρότητα.

Μία εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.

Παράλληλα στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία ένα προς ένα, αλλά και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως λήφθηκαν αποφάσεις για τον αθλητισμό και την εστίαση που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο ανοίγουν:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.