Στην Ελλάδα έφτασαν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (29/4) οι ναυτικοί του υπό ελληνική σημαία πλοίου «Angelic Power» που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι για περισσότερους από 15 μήνες μέσα στο πλοίο σε αγκυροβόλιο της Κίνας.

Σύμφωνα με κοινή Ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας, αναφορικά με τον επαναπατρισμό των Ελλήνων ναυτικών του πλοίου, μετά από πολύμηνες συντονισμένες πρωτοβουλίες και δράσεις των δύο υπουργείων οι κινεζικές αρχές έκαναν αποδεκτά τα ελληνικά αιτήματα.

«Από την πρώτη στιγμή που απαγορεύτηκε από Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ο απόπλους του πλοίου, τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κινήθηκαν συντονισμένα προκειμένου να επιτευχθεί η επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και να διασφαλιστούν οι συνθήκες διαβίωσης των μελών του πληρώματος, που παρέμειναν στο πλοίο για περισσότερους από 15 μήνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως στο πλοίο που βρισκόταν από τις 11 Δεκεμβρίου σε αγκυροβόλιο στην Κίνα, αντικείμενο μιας διαμάχης της ναυλώτριας και διαχειρίστριας εταιρείας, βρίσκονταν 22 ναυτικοί, 9 από τους οποίους είναι Έλληνες. Αρκετοί ναυτικοί ήταν στο πλοίο έως και 17 μήνες.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο: