Στην Αθήνα έφτασαν το απόγευμα οι τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς από τη βόρεια Ελλάδα μετά από αεροδιακομιδή. Το αεροπλάνο που τους μετέφερε απογειώθηκε στις 16:20 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Είχε προηγηθεί η μεταφορά τους με ασθενοφόρα από τη Δράμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καβάλας. Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Η μεταφορά τους γίνεται μέσα σε κάψουλες. Την επιχείρηση συντονίζουν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, και ο Δημήτρης Σπύρος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

«Να μη μείνει κανείς χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ τη χρειάζεται» τονίζεται από την πλευρά της πολιτείας, ενώ την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι και εκτός Μονάδων σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν αρχίσει να φτάνουν λιγότεροι ασθενείς στις εφημερίες τις τελευταίες δύο ημέρες, ωστόσο ο μεγάλος αριθμός των ήδη νοσηλευομένων (καθώς οι νοσηλείες διαρκούν αρκετές ημέρες), έχει αρχίσει να πιέζει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αφού ένας στους πέντε χρειάζεται, τελικά, νοσηλεία στη Μονάδα και διασωλήνωση.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία εκτιμάται ότι θα αρχίσει να αποσυμπιέζεται μετά τις επόμενες 10 ημέρες.