Η κουζίνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού όλων μας, ειδικά τον τελευταίο καιρό, που οι συνθήκες μας έκαναν να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στο σπίτι, μαγειρεύοντας και δημιουργώντας. Αν ανήκετε σε εκείνους που πάντα ψάχνουν ιδέες για να ανανεώσουν το χώρο τους προς το καλύτερο, σίγουρα μπορείτε να βάλετε αυτόν τον καιρό σε τάξη όλες τις ιδέες σας για το πώς θα βελτιώνατε την ατμόσφαιρα της κουζίνας σας στο μέγιστο, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και όλες της τις δυνατότητες. Έτσι, θα δώσετε μια νέα πνοή ανανέωσης στο χώρο της κουζίνας σας, καθιστώντας την ταυτόχρονα καλαίσθητη και πρακτική. Πράγματι, τα χρώματα, τα υλικά και η διαρρύθμιση ενός δωματίου όπως είναι η κουζίνα, αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τον χρόνο που θα περάσουμε σε αυτή, και για το πόσο μας εμπνέει.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: εκείνοι που προτιμούν την κλασσική μορφή κουζίνας και εκείνοι που στρέφονται σε πιο μοντέρνους σχεδιασμούς του συγκεκριμένου δωματίου, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς του σήμερα. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της κάθε κουζίνας και πώς θα βρείτε ποια ανταποκρίνεται στο δικό σας γούστο;

Οι κλασικές κουζίνες:

Ο χαρακτήρας της κουζίνας σας, αντικατοπτρίζει τον προσωπικό χαρακτήρα σας, επομένως σίγουρα θα νιώθετε περισσότερη άνεση περνώντας χρόνο μέσα σε αυτή, όταν τα έπιπλα κουζίνας σας, είναι περισσότερο κοντά στο προσωπικό σας γούστο. Αν λοιπόν, θεωρείτε τον εαυτό σας παραδοσιακό τύπο, σίγουρα η κουζίνα σας πρέπει να κυμανθεί σε έναν κλασικότερο σχεδιασμό. Οι κλασικές κουζίνες διατηρούν την αίγλη παλαιότερων εποχών, όσον αφορά το στήσιμο και τον σχεδιασμό τους, ανταποκρινόμενες όμως ταυτόχρονα στις σημερινές ανάγκες και συνθήκες της σύγχρονης καθημερινότητας. Για το λόγο αυτό, η διαρρύθμιση του συγκεκριμένου τύπου κουζίνας διατηρεί την απλότητα και την διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει το κλασικό στοιχείο, και συνήθως αποτελείται από μεγάλο αριθμό από ντουλάπια και ράφια και από ένα αυτόνομο τραπέζι κουζίνας. Τα έπιπλα κουζίνας μιας κλασικής κουζίνας, είναι φτιαγμένα από δρυ, κερασιά ή καρυδιά ενώ τα σκουρόχρωμα χρώματα δένουν αρμονικά, δημιουργώντας μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα.

Οι σύγχρονες κουζίνες:

Ο μινιμαλισμός, η χρήση σύγχρονων υλικών, και η χρήση χρωμάτων είναι που τις χαρακτηρίζει. Οι μοντέρνες κουζίνες συνδυάζουν την απλότητα που απαιτεί το «σήμερα», παραμένοντας ταυτόχρονα πρακτικές, ικανές να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες. Τα έπιπλα κουζίνας που θα βρείτε σε μια σύγχρονη κουζίνα αποτελούνται από πρακτικές επιφάνειες, χρήσιμες για εσάς που χρειάζεστε αρκετές έξυπνες γωνίες χώρου για να μαγειρέψετε με άνεση. Ακόμη, οι νησίδες αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο που υπάγεται στις τελευταίες τάσεις, λειτουργώντας ταυτόχρονα, ως μέρος για να απολαύσει κανείς το γεύμα του, ή ως ένα μεγάλο πάγκο που θα προετοιμάσει το φαγητό του, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα ντουλάπια ή τα ράφια που μπορεί να υπάρχουν στο κάτω μέρος τους. Τέλος, ένα σημαντικό στοιχείο που δεν λείπει από τις σύγχρονες κουζίνες είναι ο παράγοντας του φυσικού φωτός, κομμάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα υγιές και σύγχρονο περιβάλλον.

Όποιος τύπος κουζίνας και αν σας πιστεύετε ότι σας ταιριάζει, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας Μαθιός και κάνετε το επόμενο βήμα στην ανανέωση της κουζίνας σας.