Κλείνει η δομή φιλοξενίας που λειτουργούσε η οργάνωση Lesvos Solidarity στο ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη

Η ολοκλήρωση της μετακίνησης των 74 διαμενόντων θα έχει ως αποτέλεσμα και την απόδοση της έκτασης στο Δημόσιο


ΕΛΛΑΔΑ
18:39
29/10/2020
Κλείνει η δομή φιλοξενίας που λειτουργούσε η οργάνωση Lesvos Solidarity στο ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη
2
loading

Το κλείσιμο της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Μυτιλήνης που διαχειρίζεται η οργάνωση Lesvos Solidarity ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι 74 διαμένοντες στην «άτυπη δομή στο ΠΙΚΠΑ» σύμφωνα με το υπουργείο, «με ασφάλεια θα μεταφερθούν στην αναγνωρισμένη δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ για ευάλωτα άτομα, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες».

Ας σημειωθεί ότι η δημοτική δομή φιλοξενίας έχει σήμερα 524 κενές θέσεις. Ενώ στη δομή του ΠΙΚΠΑ Λέσβου διέμεναν επίσης 21 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε ειδικές δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής επέδωσε σήμερα σχετική απόφαση μετακίνησης. «Αναμένουμε από την ΜΚΟ που διαχειρίζεται την έκταση να συνεργαστεί για την ασφαλή μεταφορά των επωφελούμενων.

Ο χώρος του ΠΙΚΠΑ αποτελεί δημόσια έκταση που παρέμεινε, τα τελευταία χρόνια, υπό κατάληψη, με την άτυπη δομή να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.

Η ολοκλήρωση της μετακίνησης των 74 διαμενόντων θα έχει ως αποτέλεσμα και την απόδοση της έκτασης στο Δημόσιο, για να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πηγή φωτογραφίας: lesvospost.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τι να πεις κ εσυ

    Πραγματικά τα βλέπουμε όλα αυτά κ βγαίνουμε από τα ρούχα μας. Μποστ ας μην το κοινοποίησεις, αλλά θα πρέπει να πούμε όχι ξανά κ ξανά. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται με σκοπό, δεν πεινάνε, τα επιδόματα θέλουν. Έχω σιχαθει αυτή την κατάσταση

  2. avatar Peter17

    Μιά από τις 350+ ΜΚΟ-η Lesvos Solidarity κατέλαβε πριν χρόνια τις παιδικές κατασκηνώσεις του νησιού και στέρησε τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών των υπαλλήλων του νησιού. Η αρχικαταληψίας Κα Λατσιούδη αρνιόταν να αποχωρήσει για να μην χάσουν οι \"εθελοντές\" την \"δουλειά\" τους και η ΜΚΟ τις επιχορηγήσεις και τις \"δωρεές\" και μάλιστα έκανε και δωράκια μάσκες στο νοσοκομείο για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα των Μυτιληνιών. Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες του νησιού πλήρωναν υποχρεωτικά κάθε χρόνο 20 ευρώ/υπάλληλο για τον σκοπό αυτό. Εγώ πχ πλήρωσα 360 ευρώ την τελευταία 3ετία. Ποιος έφαγε τα χρήματα αυτά; Το υπουργείο εργασίας; Η Κα Λατσιούδη; Πρέπει να διερευνηθεί και αν τα πήρε το κράτος να τα επιστρέψει στους επιχειρηματίες. Αν τα πήρε η Κα Λατσιούδη να κινηθούν ποινικές διαδικασίες και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει