Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, συγκέντρωση εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και φοιτητών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (07/10) στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

«Οι ναζί εγκλήματίες στη φυλακή. Η σάπια ιδεολογία και οι πράξεις τους στα σκουπίδια της ιστορίας», τόνισε ο ομιλητής, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κουτσουράς, και πρόσθεσε: «Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα. Να σαπίσουν στη φυλακή αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο (Φύσσα) και σηκώνουν το χέρι τους σε εργάτες, Έλληνες και ξένους».

«Η λαϊκή απαίτηση έγινε πράξη. Οι ναζί εγκλήματιες της Χ.Α. εκεί που ανήκουν, πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Η απόφαση είναι το πρώτο βήμα», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Στέφανος Κότο.

«Κανένα ελαφρυντικό στις ποινές», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων σε μεταλλευτικές και ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, Παναγιώτης Κολογκούνης, και πρόσθεσε: «Να τους απομονώσουμε από παντού, δεν έχουν καμία θέση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές».

«Να πολεμήσουμε το φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν», σημείωσε ο γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ, Νάσος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για περίπου μία ώρα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. «Η σημερινή δικαστική απόφαση επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία. Συνεχίζουμε τον αγώνα», ακούστηκε -μεταξύ άλλων- από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, η οποία σταμάτησε στο μπλόκο της Αστυνομίας στην αρχή της οδού Πολυτεχνείου, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν στο οδόστρωμα με κόκκινο σπρέι: «Ο λαός απαιτεί, οι ναζί στη φυλακή».

Τελικώς, επιτράπηκε στην πορεία να συνεχίσει ως το ύψος του Δικαστικού μεγάρου, απέναντι από τα γραφεία της Χ.Α. , όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και η πορεία έστριψε αριστερά στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση προς το κέντρο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά την κεντρική πύλη του λιμανιού.

Δείτε τις φωτογραφίες: