Μυστήριο με τη φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη

Ενστάσεις για τη γνησιότητά της


ΕΛΛΑΔΑ
13:19
20/03/2014
Μυστήριο με τη φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη
192
loading

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Διαδίκτυο φωτογραφίας που από το blog «XYZ Contagion» υποστηρίζεται ότι παρουσιάζει το κομμένο κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη. Έρχεται στο φως 69 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι διαχειριστές του ιστότοπου, υποστηρίζουν πως είναι η μοναδική καταπρόσωπο εικόνα που αποτυπώθηκε από τον φανοστάτη της πλατείας των Τρικάλων, εκεί όπου οι διώκτες του έστησαν το «τρόπαιό» τους. Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη απεικόνιση δεν υπάρχει στην πλούσια βιβλιογραφία για την Εθνική Αντίσταση, τον πρωταγωνιστή της και τις δραματικές τελευταίες ώρες του. Βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ούτε στα βιβλία, ούτε στα ντοκιμαντέρ, ούτε στα εικονογραφημένα αφιερώματα.

Το μόνο γνωστό είναι - και αναφέρεται στην ανάρτηση - πως μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 1945 στάλθηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» από τον ανταποκριτή της με σκοπό να δημοσιευτεί. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε αναστάτωση. Ποικίλες και αντιφατικές εκτιμήσεις διατυπώνονται από τους χρήστες του Ίντερνετ.

Ενστάσεις

Λόγω ακριβώς του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος, η εφημερίδα καθιστά σαφές ότι δημοσιεύει τη φωτογραφία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετεί το ντοκουμέντο ως γνήσιο και αδιαφιλονίκητο. Άλλωστε, άνθρωποι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα διατυπώνουν ενστάσεις. Θεωρούν εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχει τέτοιο ιστορικό τεκμήριο το οποίο παρέμενε στα αζήτητα σχεδόν επτά δεκαετίες.

Το νήμα της ζωής του Άρη Βελουχιώτη κόπηκε στις 15 Ιουλίου 1945.

Ο ηγέτης του ΕΛΑΣ είχε καταγγείλει τη Συμφωνία της Βάρκιζας και είχε έρθει σε ρήξη με το ΚΚΕ και την ηγεσία του ΕΑΜ. Διακήρυξε την ανάγκη να συνεχιστεί ο ένοπλος αγώνας και μετά την αποχώρηση των ναζί, αυτήν τη φορά εναντίον του εξαρτημένου από τη Βρετανία μεταπελευθερωτικού καθεστώτος. Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και του επιτελείου του ΚΚΕ, που τελικά τον αποκήρυξε.

Η υπό τον Νίκο Ζαχαριάδη κομματική ηγεσία έκανε λόγο για τυχοδιωκτικό και ύποπτο στοιχείο. Έριξε το σύνθημα «Ούτε φαΐ ούτε νερό στον Άρη». Τον διέγραψε και η διαγραφή του δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα με το τραγικό τέλος του, στη Μεσούντα της Αρτας, κοντά στον Αχελώο.

Ο Άρης ασφαλώς είχε ειδοποιηθεί για την αποκήρυξη. Μαρτυρίες των ανταρτών που βρέθηκαν στο πλευρό του αναφέρουν ότι το μοιραίο απόγευμα ένας άνδρας γνωστός στο Γενικό Αρχηγείο του ΕΛΑΣ, ο Ηλίας Τσιουμάνης, τον συνάντησε και του έδωσε κάποιο διπλωμένο χαρτί. Ο Βελουχιώτης πήγε παράμερα και το διάβασε. Πάντως φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ήταν η απόφαση της διαγραφής του, που είχε δημοσιευτεί εκείνη την ημέρα στον «Ριζοσπάστη». Δεν πέρασε πολλή ώρα και η ομάδα των ανυπότακτων ανταρτών αντιλήφθηκε πως είχε περικυκλωθεί.

Δυτικά βρίσκονταν οι μονάδες της Εθνοφυλακής που είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν, κάπου 120 άτομα με επικεφαλής τον Βόιδαρο, οπλαρχηγό του Ναπολέοντα Ζέρβα. Ανατολικά είχε αναπτυχθεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού υπό τον υπολοχαγό Α. Μουρελάτο.

Η επικρατούσα εκδοχή είναι πως ο Άρης αυτοκτόνησε λίγο πιο πέρα από τους άνδρες της ομάδας του.

Όταν ο κλοιός έσφιξε, ο Βελουχιώτης έδωσε εντολή στα παλικάρια του να τραβηχτούν προς τον Αχελώο. Ο ίδιος έμεινε πίσω και σε λίγο ακούστηκε ένας πυροβολισμός.

Ο καπετάνιος είχε δώσει τέλος στη ζωή του με την τελευταία σφαίρα που είχε κρατήσει για τον εαυτό του. Το πρωτοπαλίκαρό του, ο Τζαβέλας, ειδοποίησε τους άλλους πως ο πρωτοκαπετάνιος σκοτώθηκε. Τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν στον θάνατο, αλλά αρνήθηκαν.

Κατέστρεψε στοιχεία

Ο Τζαβέλας προχώρησε προς το άψυχο κορμί του αρχηγού του, πήρε στα χέρια του ό,τι φωτογραφίες κρατούσε μαζί του και τις έσκισε. Έσπασε και το ρολόι του και κατάστρεψε το πιστόλι του. «Ελβετό» έλεγε το πιστόλι του ο Βελουχιώτης. Έπειτα έβγαλε την περόνη από μια χειροβομβίδα μιλς.

Υπάρχουν και άλλες δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι ο Άρης αυτοκτόνησε με τη χειροβομβίδα έχοντας δίπλα τον Τζαβέλα. Η άλλη καταγράφηκε στις επίσημες αναφορές του Στρατού και θέλει να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά των διωκτών του.

Γιορτή ζούγκλας

Χόρευαν και τραγουδούσαν μπροστά στα κεφάλια

Οι επιζήσαντες από την ανταρτο-ομάδα του Άρη συνελήφθησαν. Οι εθνοφύλακες αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν τα πτώματα του Άρη και του Τζαβέλα. Μάλιστα υποχρέωσαν τον συλληφθέντα αντάρτη με το ψευδώνυμο Δράκος να κάνει με σουγιά αυτή τη δουλειά. Με τα κομμένα κεφάλια κατευθύνθηκαν στο χωριό Μυρόφυλλο, όπου τα επέδειξαν ακουμπισμένα σ΄ ένα πεζούλι έξω από το καφενείο του χωριού. Οι παρακρατικοί τραγουδούσαν και χόρευαν. Απ΄ εκεί μετακινήθηκαν στα Τρίκαλα. Στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου κρέμασαν τα δύο κεφάλια από τον φανοστάτη.

Έμειναν κρεμασμένα δύο μέρες. Ήταν πιασμένα με σκοινί από τις άκρες ενός πασάλου, που δέθηκε πάνω στον πανύψηλο φανοστάτη με τρόπο που να είναι εύκολο να το διακρίνει κανείς ακόμα και μέσα από το πυκνό πλήθος.

Όλη νύχτα

Το κρέμασμα ακολούθησε γιορτή ζούγκλας, που οι πρωταγωνιστές της συναγωνίζονταν σε επίδειξη ανθρωποβόρων ενστίκτων. Κράτησε ολόκληρη τη νύχτα. Πίπιζες, νταούλια και ζουρνάδες έπαιζαν βασιλικά θούρια. Το τσάμικο «Ζέρβα μ΄ σε θέλει ο βασιλιάς» είχε την τιμητική του. Κανείς δεν ξέρει την τύχη που είχαν τελικά τα κρανία και τα πτώματα.

Στις εφημερίδες της εποχής γράφτηκε πως τα κεφάλια μεταφέρθηκαν ταριχευμένα στην Αθήνα. Για τις σορούς δεν υπάρχει κάποια αναφορά. Μπορεί να πετάχτηκαν στον Αχελώο. Μπορεί πάλι να έγινε περιφορά τους στα χωριά για να παραδοθούν τελικά βορά στα όρνια και τα αγρίμια. Το βέβαιο είναι ότι δεν τάφηκαν. Με καθυστέρηση μιας - δύο ημερών στα Τρίκαλα έφτασε ο Ν. Ζέρβας, θανάσιμος εχθρός του Βελουχιώτη. Συνεχάρη τους εθνοφύλακες για το κατόρθωμά τους να εξοντώσουν τον «αρχιληστή» και «αρχισυμμορίτη». Τα κεφάλια είχαν φυλαχτεί στη Διεύθυνση Χωροφυλακής με αλάτι και πάγο μέσα σε τσίγκινο τενεκέ.

Η διαδρομή του Θανάση Κλάρα, οι σπουδές, η μύηση στον κομμουνισμό και η είσοδος στο μαζικό κίνημα

Αποκατάσταση από το ΚΚΕ τον Ιούνιο του 2011

Ο θάνατος του Άρη Βελουχιώτη και η μεταθανάτια διαπόμπευσή του προκάλεσαν σοκ στην ελληνική κοινωνία, που ζούσε στο τρομοκρατικό κλίμα της μεταβαρκιζιανής περιόδου.

Η «Ελεύθερη Ελλάδα», δημοσιογραφικό όργανο του ΕΑΜ, ζήτησε να αποκαθηλωθούν τα κεφάλια από τον φανοστάτη και να ταφούν στον Γοργοπόταμο, «εκεί όπου ο Άρης δόξασε την Ελλάδα».

Η «Ακρόπολις» στις 21 Ιουνίου δημοσίευσε την είδηση ότι ενταφιάστηκαν με εντολή των Αρχών.

Το ΚΚΕ αποκατέστησε πολιτικά τον Άρη Βελουχιώτη με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που έγινε στις 16 Ιουνίου 2011. Στην απόφαση τονίστηκε ότι «είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας».

Η πολιτική αποκατάσταση δεν σήμανε και επαναφορά της κομματικής ιδιότητας. Και τούτο διότι: Παραβίασε την κομματική πειθαρχία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- και αξιοποίησε τη φήμη που είχε αποκτήσει ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ, γεγονός που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.

Τον Ιούνιο του 1945 ο Άρης Βελουχιώτης ήταν 40 ετών. Γεννήθηκε στη Λαμία στις 26 Αυγούστου 1905 και το πραγματικό όνομά του ήταν Θανάσης Κλάρας. Ο πατέρας του Δημήτρης ήταν δικηγόρος και διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Λαμίας. Η μητέρα του Αγλαΐα προερχόταν από οικογένεια συμβολαιογράφου.

Σπούδασε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή της Λάρισας. Το 1923 που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μυήθηκε στον κομμουνισμό από τον δημοσιογράφο Τάκη Φίτσιο. Στον Στρατό, λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, υπηρέτησε ως ημιονηγός στον Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου.

Μετά την απόλυσή του από το στράτευμα, συνέχισε τη δράση του στις γραμμές του ΚΚΕ. Διακρίθηκε στην οργάνωση αποδράσεων συναγωνιστών του. Δύο φορές βοήθησε να αποδράσει ο Νίκος Ζαχαριάδης, τότε ηγετικό στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Πήρε το ψευδώνυμο «Μιζέριας».

Το 1928 έγινε συντάκτης του «Ριζοσπάστη», αλλά συνέχισε τη δουλειά στο μαζικό κίνημα. Συνελήφθη και φυλακίστηκε δύο φορές. Εκτοπίστηκε και στη Γυάρο.

Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου τον συνέλαβε. Κλείστηκε στις φυλακές της Κέρκυρας. Η δήλωση μετανοίας που υπέγραψε ήταν πράξη αμφιλεγόμενη. Έγινε είτε υπό το βάρος των βασανιστηρίων είτε εσκεμμένα για να συνεχίσει την κομματική δραστηριότητα.

Το 1942 ανέλαβε δράση στον ΕΛΑΣ, όπου έμελλε να αναδειχθεί σε ηγετική μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

(Το www.newsbeast.gr αναδημοσιεύσει το ρεπορτάζ του «Έθνους» χωρίς να υιοθετεί το ντοκουμέντο ως γνήσιο).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

192
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ 2011 , ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ !!

 2. avatar Μygdonas

  ΛΥΚΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΟ ΦΩΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ.

 3. avatar Μίχας Νικολολιάκος

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΡΔΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙ.
  ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΑΝ ΕΙΧΑ ΕΝΑΝ-ΔΥΟ ΜΕ ΤΑ... ΚΑΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΛΑΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   στο γραφειο δεν το ειχες το βαζακι?ποιος το βαλε στο ντουλαπι?....

  2. avatar bomber

   θα είχες γίνει ΚΛΑΡΑ.ΜΠΕΛ

   1. avatar Μίχας Νικολολιάκος

    ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ, ΜΠΕΛΛΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.

 4. avatar N1k0ssT

  Μπορεί η ιστορία να είχε πάρει άλλη τροπή και αντί το Εθνος να αγιογραφεί σήμερα τον Κλάρα να ήταν το σύμβολο της κομμουνιστικής χούντας όπως σε τόσες άλλες χώρες υπό Σοβιετική κατοχή. Απλά θα χρειαζόνταν να άρπαξει την Ελλάδα ο Στάλιν στη Γιάλτα. Εννοείται ότι οι κομμουνιστές δεν πολεμούσαν ούτε για την Ελλάδα ούτε για τη δημοκρατία αλλά όταν και όποτε τους διέταζε ο Στάλιν.

  1. avatar Douskas John

   ΧΑΧΑ SST Τώρα και σε βελτιωμένη έκδοση .Ασφαλίτης-.Αστρολόγος- καφετζού . Και σας βαράμε και σας κλέβουμε .χαχα SSTAK

 5. avatar duster

  εχετε γραψει πραγματα για δυο βιβλια, και δεν εχετε καταλαβει το νοημα ολων αυτων. οταν απαριθμουμε ποια πλευρα εχει σκοτωσει περισσοτερους. ποια πλευρα εχει κανει κακο στη χωρα. ψαχνουμε να βρουμε ποιος ειναι ο λιγοτερο χειροτερος; εαν υπηρχε κουκουτσι μυαλο, θα λεγαμε οτι και οι δυο εχουν κανει την χωρα να υποφερει.
  η λογικη οτι αν οι γερμανοι ηταν κομμουνιστες, δεν θα υπηρχε αντισταση. ειδαμε και τους γερμανοτσολιαδες.
  καθεστε και τσακωνεστε για παραταξεις που σκοτωσαν ελληνες, προδοσαν την πατριδα για την ιδεολογια τους, εσπειραν διχονοια σττην πατριδα. ουτε κουκουτσι δεν υπαρχει;

 6. avatar Μygdonas

  ΟΙ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟ,ΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Σ.ΕΝΩΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΦΙΛΑΝΔΙΑ Η ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ.

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   O Βούγδουπος-Μύγδων, κάνει τρολιτικό αγώνα.

  2. avatar duster

   ειδαμε και τους γερματσολιαδες. φουστανελα στις διαταγες του κατακτητη. οι δοσιλογες κυβερνησεις ηταν δεξιες; και εσυ τωρα μας μιλας για θεωριες του καφενειου με αθλητικη εφημεριδες στο χερι.
   κυβερνηση και στρατος που εκτελουσαν διαταγες των κατακτητων. τι αλλο θελετε; συμπληρωστε τωρα και τις προδοσιες των αριστερων και νοιωστε την κοροιδα μεσα στο αιμα σας, να κανει μπουρμπουληθρες.

   1. avatar Μygdonas

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟΥΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ,ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ Σ.ΕΝΩΣΗ ΣΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ.ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

    1. avatar τετραγωνακιας

     γεια σου μυγδόνα είμαι σίγουρος ότι εάν στην θέση τον άγγλωναμερικανών η των ναζοί ήταν σοβιετικοί σίγουρα οι ταγματασφαλίτες θα ήταν μαζί τους με όλους τους ξένους είναι εχτός από τους έλληνες, ααααα μυγδόνα οι αποζημιώσεις που δεν πήραμε από τους γερμανούς τί γίνετε εσείς δεν κερδίσατε πατριώτες δεν νομίζω και εδώ να φταίει το εαμ ικανό σε έχω να το πεις

 7. avatar Χρήστος

  Ένα μόνο συμπερασμα: ο εμφύλιος βγάζει τον χειρότερο πρόσωπο του ανθρώπου. Ο νεκρός είναι ιερός, το διδάξαμε σε όλον τον κόσμο με την Αντιγόνη. Και σε έναν εμφύλιο παρεισφρύουν άτομα χείριστης ποιότητας, που τα ανεχόμαστε επειδή είναι στην δική μας πλευρά.
  Διάλογος παιδιά. Διαφωνήστε με τον άλλον, αλλά σεβαστείτε αυτόν και την γνώμη του. Ο διαφωνών με εσάς, δεν είναι χαζός, πληρωμένος, πράκτορας ή προδότης. Είναι και αυτός Έλληνας που θέλει το καλό αυτού του τόπου

  1. avatar Nicholas

   Για το καλό του τόπου έσφαζε γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους, στο Φενεό και στην Πηγάδα,,,και όχι μόνο!
   Αλήθεια γιατί η αδέκαστη δημοσιογραφια, δε μας λέει τον ρόλο του Τζαβέλα! Τι ήταν? Γιατί τον είχε από δίπλα του πάντα ο Αρης?...Δεν λέω να γίνουν ιστορικοί,, απλά να διαβάσουν τις πολλές σχετικές αναφορές Ελλήνων και ξένων που έζησαν τα γεγονότα από κοντά εκείνη την εποχή και να μας τις πουν!

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Καλά, εσύ πάρε αγκαλιά το Μιχαλοφύρερ σου που κλαίει μέσα από το κελί, στο οποίο βρίσκεται εξαιτίας των ιδεών του. Της ιδέας, δηλαδή που είχε να συστήσει εγκληματική οργάνωση και να κάνει καταστροφές, φόνους και άλλες... αγαθοεργές πράξεις. Και μη μου πεις ότι ο δολοφόνος του Φύσσα έδρασε με δική του πρωτοβουλία, γιατί ο "αρχηγός" δε σας αφήνει ούτε να... αεριστείτε χωρίς την άδειά του.

    1. avatar Μίχας Νικολολιάκος

     ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΙΒΑΝ. ΑΝ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΕ ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΠΕΠΕΡΟΝΙ (ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΦΡΑΤΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΝΟ, ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕ... ΜΠΑΡΟΥΤΙ.

  2. avatar duster

   επιτελους. μια λογικη φωνη.

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Μα τι λες; Όποιος διαφωνεί με τους γαύγουλους, είναι προδότης του έθνους και έχει ουρήσει στα οστά του (Κωνσταντίνου, σύμφωνα με τον Παναγιώταρο) Κολοκοτρώνη, απαρεγκλίτως.

 8. avatar Κολομπαίος

  Αποκατάσταση το 2011 και αυτή μισή. Μια ζωή τα ίδια το ΚΚΕ...

  1. avatar darvin_50

   Δυστυχως! Ετσι ειναι Κολομπαιε! Η αρτηριοσκληρωση και η ορθοδοξη απαρεγκλιτη πολιτικη γραμμη του Κομματος απο τη γεννηση του μεχρι σημερα ειναι το καρκινωμα τροχοπεδη στο παλλαϊκο αγκαλιασμα. Και δε βλεπω ν αλλαζει! Δυο φορες δυστυχως!

  2. avatar Epicyon

   "Είχε δίκιο, αλλά κακώς είχε παραβιάσει την κομματική πειθαρχία". Τί να πεις...

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Το κλασικό πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι ήταν πάντα έρμαιο των δομών του και τόσο αθηροσκληρωτικό ώστε να κάνει ένα μικρό σβώλο ξεραμένου στόκου να δείχνει εύπλαστος. Δεν είναι τυχαίο ότι πάντα έτρωγε τα ίδια τα παιδιά του και ότι όποιος ξέφευγε από τη γραμμή τον έτρωγε το σκοτάδι, ακόμη κι αν είχε τόσο δίκιο που να το βλέπουν κι οι τυφλοί. Δεν είναι τυχαίο που ενώ μπορούσε στις τελευταίες εκλογές να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, δεδομένου ότι το πρόγραμμά του είναι εξ ορισμού "φιλολαϊκό", κατάφερε να το ψηφίσουν πάλι οι ίδιοι "Μήτσοι" που το ακολουθούν από τα πέτρινα χρόνια. Κι αυτοί... προϊόντος του χρόνου μειώνονται.

  3. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   ΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ΠΕΡΑΣΑΝ 'ΤΡΙΑΚΟΣΑ" ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΘΙΑΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ" ΤΗ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ!!!!
   ΔΗΛ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΣΚΑΛΙΣΜΑΤΟΣ"ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ 1945!!(ΑΤΙΘΑΣΟ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ)....ΣΤΗ.. ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ

 9. avatar V-R

  ωραίες μαγκιές των ΜΜΕ... βρήκαν θέμα για να βάλουν κομουνιστές και χρυσαυγίτες να φαγωθούν την ίδια ώρα που θα περάσει αέρα ακόμα μια συμφωνία με την τρόικα η οποία θα βουτήξει το λαό ακόμα περισότερο μέσα στα [μπιπ]... άντε φαγωθείτε μεταξύ σας προβατάκια και μόλις μοιράσει τα πεντακοσάρικα ο αντωνάκης μην βιαστείτε να τα ξοδέψετε γιατί μετά τις ευρωεκλογές θα σας τα πάρει πίσω εις διπλούν... καληνύχτα σας...

 10. avatar Douskas John

  Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα
  και θα βγω στους δρόμους
  όπως και χτες.
  Και δεν θα
  συλλογιέμαι παρά
  ένα κομμάτι από τον πατέρα
  κι ένα κομμάτι από τη θάλασσα
  -αυτά που μ' άφησαν-
  και την πόλη. Την πόλη που τη σάπισαν.
  Και τους φίλους μας που χάθηκαν.
  Ένα πρωί θα ανοίξω την πόρτα
  ίσα ολόισα στη φωτιά
  και θα μπω όπως και χτες
  φωνάζοντας "φασίστες!!"
  στήνοντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες
  μ' ένα κόκκινο λάβαρο
  ψηλά να γυαλίζει στον ήλιο.
  Θ' ανοίξω την πόρτα
  και είναι -όχι πως φοβάμαι-
  μα να, θέλω να σου πω, πως δεν πρόλαβα
  και πως εσύ πρέπει να μάθεις
  να μην κατεβαίνεις στο δρόμο
  χωρίς όπλα όπως εγώ
  - γιατί εγώ δεν πρόλαβα-
  γιατί τότε θα χαθείς όπως και εγώ
  "έτσι" "αόριστα"
  σπασμένη σε κομματάκια
  από θάλασσα, χρόνια παιδικά
  και κόκκινα λάβαρα.
  Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα
  και θα χαθώ
  με τ΄όνειρο της επανάστασης
  μες την απέραντη μοναξιά
  των δρόμων που θα καίγονται,
  μες την απέραντη μοναξιά
  των χάρτινων οδοφραγμάτων
  με το χαρακτηρισμό -μην τους πιστέψεις!-
  ποτέ και πουθενά [...]

  1. avatar N1k0ssT

   Φούσκα/ποιητή Φανφάρα υποκλίνομαι στην ποίησή σου. Μετά το βαθυστόχαστο Μαύρα κοράκια - κόκκινα κοράκια είχαμε τη χαρά να διαβάσουμε το νέο πόνημά σου.

   1. avatar Douskas John

    SST .Άμα ήξερες πια το έχει γράψει ,θα καταλάβαινες πολλά. Πάντα μαζί της ενάντια σε κάτι τύπους σαν εσένα .ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ . Για εσένα λέει. Και να το θυμάστε πάντα θα μας φοβάστε.

 11. avatar colin

  Σφαγεας ακομη και παιδιων ο Κλαρας.Τιμη και δοξα στους Ελληνες πατριωτες που γλιτωσαν την χωρα μας απο τον κομμουνισμο και κατι τυπους σαν και αυτον.

  1. avatar dodos

   Εσύ colin από ιστορία πρέπει να έχεις διαβάσει μόνο την ιστορία της Ο.

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    dodos, έκλαψα λέμε... +100000000000000000000000

 12. avatar Μygdonas

  ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   ταγματο βουλγαρε σου θυμιζει κατι?
   «Φέρομεν εις γνώσιν των κατοίκων της πόλεως Σερρών ότι από σήμερον η εξουσία Σερρών παρεδόθη εις τα Βουλγαρικά στρατεύματα. Υπό την νέαν εξουσίαν και διοίκησιν είμεθα πεπεισμένοι ότι θα συνεχισθή η αυτή νομιμοφροσύνη του πληθυσμού και ότι η συμβίωσίς μας μετά των γειτόνων μας θα είναι αδελφική. Επί τη ευκαιρία ταύτη συνιστώμεν απόλυτον πειθαρχίαν εις τας αποφάσεις της Γερμανίας και της Γερμανικής Διοικήσεως δεδομένου ότι αι τύχαι της Ελλάδος εξαρτώνται εκ της Μεγάλης Γερμανίας».
   Ο Δήμαρχος
   Γ. Γεωργιάδης.

   1. avatar Μygdonas

    Ε ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΕ?Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΙΤΑΛΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

    1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

     ναι ρε μυγδόνα και μάλιστα με την υπογραφη του ιδρυτη υτων ραλληδων,,,
     ευγε ταγματοβουλγαρε

    2. avatar τετραγωνακιας

     μυγδόνα μισά τα λες και συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες είχαν οι βούλγαροι

   2. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

    για κανα κουτσομπολιο ταγματαοβουλγαρε καλος εισαι.....απο ιστορια τιποτα

  2. avatar μαρκος1971

   Μπράβο μυγδωνα,κερδίζεις λουκουμάκι...

 13. avatar KATRAM

  ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΠΑΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΕ ΖΕΡΒΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΕΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

  1. avatar Douskas John

   χαχα Βρε κάτι μπουκουράκια .Πάρε και τον macdonald και τολμήστε χωρίς όμως τους αηδίας και θα γελάσουμε πολύ .

  2. avatar dimx

   Ξεφτιλισμενα γιουσουφακια των Γερμανων μετα των Αγγλων μετα των Αμερικανων δεν μπορειτε να χωνεψετε πως εβδομηντα χρονια μετα ο Αρης εμπνεει και στεκεται ψηλα ασπιλος και αμολυντος . Ενας πραγματικος Ελληνας πατριωτης.

   1. avatar Μygdonas

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

     Το να είναι κανείς κουμουνιστής είναι επιλογή. Το να είναι κανείς Έλληνας, όπως το θέτεις εσύ, πώς το επιλέγει κανείς; Και πώς αποποιείται τα ειδικά ελληνικά γονίδια που τον κάνουν Έλληνα; [...]

    2. avatar Epicyon

     Κι όποιος είναι [...], να σηκώσεις το χέρι.

    3. avatar Κολομπαίος

     Μυγδονα, στην κατοχή άλλοι φορούσαν γερμανικές στολές ή ατίμαζαν την στολή του τσολιά δίνοντας όρκο στο Χιτλερ και άλλοι είχαν δημιουργήσει την ελεύθερη ορεινή Ελλάδα όπου κυμάτιζε η ελληνική σημαία.

     1. avatar Μygdonas

      ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΚΥΜΑΤΙΖΕ ΟΧΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

  3. avatar Κολομπαίος

   Και πως ακριβώς τον ξέσκισε; Από την Κέρκυρα;

 14. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Οι αριστεροί...
  Που όταν λες πως η Ελλάδα κινδυνεύει,σε λένε φασίστα,επειδή όλα πάνε καλά.
  Που δεν έχουν ΚΑΝΈΝΑ ΠΡΌΒΛΗΜΑ με την δημογραφική βόμβα της λαθρομετανάστευσης.
  Που δεν έχουν κανένα θέμα με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.
  Που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δώσουμε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς.
  Που αν αναφέρεις την λέξη "Ελλάδα",αυτομάτως σε λένε φασίστα.
  Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι,μου το παίζουν πατριώτες με τραγούδια,νταούλια και χώρους.Που άμα ζούσανε οι πραγματικοί πατριώτες που ήταν στον ΕΛΑΣ και πολέμησαν για να ελευθερώσουν την κατεχόμενη πατρίδα τους θα τους έφτυναν κατάμουτρα.

  1. avatar μαρκος1971

   Μαύρε είσαι ψεύτης...
   Οι αριστεροί φωνάζουν εδώ και δεκαετίες για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα...
   Οι αριστεροί φωνάζουν εδώ και είκοσι χρόνια για το πρόβλημα της μετανάστευσης,και μάλιστα προτείνουν και λύσεις...
   Οι αριστεροί φωνάζουν και καταγγέλουν εδώ και δεκαετίες την τουρκία και τις πρακτικές της,όταν οι Ελληνικές κυβερνήσεις κάνουνε κοκό...
   Την Μακεδονία μαύρε,σαν συστατικό μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας,οι Ελληνικές κυβερνήσεις την αναγνώρισαν από το 1945 και μετά....Μήπως θυμάσαι ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα;
   Το παίζετε δήθεν πατριώτες,υμνήτε ότι χειρότερο έχει γεννήσει η παγκόσμια ιστορία,υποστηρίζετε τους προδότες της χώρας,τους σφαγείς του Ελληνικού λαού,και παραπονιέστε που σας αποκαλούν φασίστες;
   Φασίστες είστε,και ως φασίστες θα αντιμετωπίζεστε...

   1. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

    μαρκος 1971
    Είτε με πεις φασίστα,είτε Ολυμπιακό,είτε εξωγήινο,με αφήνει αδιάφορο.
    Και η 5 ολομέλεια ψέμμα είναι??????????Πες ρε φίλε,έγινε η δεν έγινε?Το γνωρίζεις?Ναι η όχι?
    Ποιος κυβερνάει?Οι πρόγονοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.Τα ξερονήσια ξέρεις,δεν τα άνοιξε ούτε ο Παπαδόπουλος,ούτε ο Μιχαλολιάκος.Ο Παπανδρέου τα άνοιξε.Αναληθές κι αυτό?
    Καταγγέλουν την Τουρκία οι αριστεροί????
    "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του"
    Αλέξης Τσίπρας,αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.Ούτε αυτό είναι αλήθεια?Κι εδώ ψέματα λέω?
    Προτείνουν λύσειςγια τη μετανάστευση?
    Εδώ έχεις δίκιο,πράγματι.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ,επισηαμα,έχει πολλάκις προτείνει νομιμοποίηση ΌΛΩΝ των μεταναστών.Εσύ αυτό το θεωρείς λύση?
    Φωνάζουν για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα?
    Και που είναι το σύγχρονο "αντάρτικο" για τα Ίμια?Γιατί δεν έρχεστε μαζί μας κάθε χρόνο να διαδηλώσουμε ενωμένοι?Ποια είναι η αντίδραση της Αριστεράς για αυτά που γίνονται στη Θρακη?
    Βρες κανέναν άλλον ρε φίλε να τα πεις,όχι σε εμένα.Βρες κανένα δεκαοχτάχρονο που δεν θα ξέρει για την 5 ολομέλεια.Εγώ ξέρω.
    Πες εκεί τίποτα για βοθρολύματα,τα οποία ίσως λόγω προσωπικής πείρας τα γνωρίζετε τόσο καλά και άσε τα επιχειρήματα που προσπαθείς να ψελλισεις.
    Εδώ σου μιλούσα για ΕΠΊΣΗΜΑ ΚΕΊΜΕΝΑ του ΚΚΕ,τυπωμένα από την εκδοτική εταιρεία του ΚΚΕ και εσένα δεν σου άρεσαν.

    1. avatar μαρκος1971

     Μαύρε πάλι τα ίδια....
     Τα κείμενα που παρέθεσες σε άλλο άρθρο για το κκε,ήταν copy paste από την ιστοσελίδα πάρε-δώσε,ναι ή όχι;Ακόμη και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησες είναι ακριβώς οι ίδιοι με της συγκεκριμένης ''αντικειμενικής''ιστοσελίδας.Συμπέρασμα,όχι μόνο δεν έχεις διαβάσει τα κείμενα του κκε,αλλά δεν αλλάζεις και λίγο τα κείμενα που αντιγράφεις,έστω να φαίνονται λίγο δικά σου...
     Και κάτι τελευταίο.Δεν είμαι υπερασπιστής του κκε,ούτε μέλος του,ούτε καν ψηφοφόρος του,αλλά είμαι υπερασπιστής της ιστορικής αλήθειας,και όχι της προπαγάνδας...

    2. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

     Εγώ θα σε πω απλά κολλημένο.

 15. avatar KRFKLS

  Φανταστείτε να είχε επικρατήσει το [...] Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ , θα μας λέγατε για μισθούς Βουλγαρίας τώρα? , παλιογλίτσες .

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   κουκουρουκου να ναι καλα το πασοκ σου!

 16. avatar ineth

  Όπως 'εχω ξαναπεί. Παράξενες εποχές και παράξενοι άνθρωποι. μην τρελλαθούμε, το να είσαι κομμουνιστής εκείνη την περίοδο σε δεξιά χώρα ή το αντίστροφο ήταν λίγο καλύτερο από το να είσαι σκουλήκι στο ράμφος πουλιού. Υπάρχει διαδικασία που επιτρέπει την ανάδειξη πολιτεύματος και ονομάζεται δημοκρατία. Όπως δεν ήταν σωστό που εξαιρέθηκε δια της βίας η αριστερά από τις προτιμήσεις του λαού δια της βίας άλλο τόσο άσχημο είναι σήμερα ο διωγμός της ΧΑ. Ο λαός αποφασίσει. Αν πει αριστερά ουε και αλίμονο σε όποιον πάει να τα βάλει μαζί σας, αλλά περιμένω και το αντίστροφο. Αλλιώς δεν μας αξίζει η Δημοκρατία.

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   καλα αν δουμε τι εχεις πει εσυ,και τι εχεις χεις ψηφισει μεχρι σημερα(κκε-αδωνι-χα) θα γελαμε μεχρι αυριο

 17. avatar sleepwalker

  Μελιγαλοπρεπής.

  1. avatar Μygdonas

   ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ,ΚΙΝΑΙΔΟΣ.

 18. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Ιβάν Ντενίσοβιτς
  "ότι από το μηδέν, κυριολεκτικά, χωρίς πόρους, εφόδια και πρακτικά χωρίς καμία στήριξη έφτιαξε το μεγαλύτερο εθελοντικό στρατό της Ευρώπης"
  Πλάκα κανείς,έτσι?
  Δεν γνωρίζεις δηλαδή ότι οι Άγγλοι χρηματοδοτούσαν ΚΑΙ τον ΕΛΑΣ???????????????????

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   ναι ειδικα τους μονιμους φυλακες στα χωρια....στις τρεις ψειρες η μια δωρο απο τον τσωρτσιλ

   1. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

    ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ
    Έχεις πλάκα...
    Για την εισφορά του 10 %,που θεσμοθέτησε η ΠΕΕΑ,
    ΕΠΊ ΚΑΤΟΧΉΣ
    ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΌΤΕΣ
    Για τους...αγνούς και ανυστεροβουλους σκοπούς του ΕΑΜ,έχεις ακούσει?
    Έπαιρναν ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΊΚΙ το 10 % από τους αγρότες,τη στιγμή που τα παιδιά τους πεινούσαν.
    Όλος ο κόσμος ξέρει πως ΌΛΕΣ οι αντάρτικες ομάδες χρηματοδοτούνταν από το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής και μάλιστα η κυριότερη πηγή προβλημάτων,ήταν τα παράπονα του ΕΛΑΣ για υπερβολική χρηματοδότηση του ΈΔΕΣ σε σχέση με εκείνον.

    1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

     φόρο 10% ε? μΑ(ΜΕ [...] ....ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΕΣ
     .....*OTAN EPESE O GORGOPOTAMOS ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΖΕΡΒΑ (ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΦΙΑΛΕΣ ΟΥΙΣΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΠΕΚΡΟΚΑΝΑΤΑΣ)ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΔΩΣΑΝ ΑΡΒΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ(ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΣΗΜΟ)...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΕΡΔΗΖΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ....οπως και εγινε

 19. avatar Filippos Filippou

  ποιος αρης ρε γατακια? Σουλτανα κλαρα τον ελεγανε..τον τσιγαριζε τον κυμα η Σουλτανα...

 20. avatar Aimilios

  απο τοτε ητανε [...], μαλωνανε απο μονοι τους και ειχανε βουτηχτει στις δολοφονιες και στην τρομοκρατια....
  Δυστυχως, εβδομηντα χρονια μετα, ακομα νεα παιδια πεφτουνε θυματα της αριστερας και καταληγουνε δολοφονοι και στις φυλακες

  1. avatar darvin_50

   Δυστυχε νεοναζι καραφλοκορακα, απογονε γερμανοτσολιαδων.......

   1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

    ΠΑΡΑΦΡΩΝ, ΠΑΡΑΦΡΩΝ.....ΠΑΡΑΦΡΩΝ,ΠΑΡΑΦΡΩΝ....
    ---------------------------------------------------
    ΣΑΝ Ν'ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ
    ΚΙ ΑΠ' ΕΞΩ ΝΑ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ.
    ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΚΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ
    ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΕΣ ΠΑΤΕΡΑ.
    ΠΑΤΕΡΑ, ΜΗΤΕΡΑ.. ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ.
    ΜΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ
    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ {..}ΠΑΙΔΑ ΠΑΙΖΑΝ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ
    ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ
    ΟΥΤΕ ΑΠ' ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΓΑΛΑΤΑΣ
    ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΧΤΥΠΗΣΕ, ΔΕ ΘΑ' ΝΑΙ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
    ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΑΔΕΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ.
    (ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ Μ' ΑΠΑΝΤΑΕΙ.)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει