Διαδημοτική συνεργασία για εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας

Νέα μη κερδοσκοπική εταιρεία ίδρυσαν από κοινού έξι δήμοι


ΕΛΛΑΔΑ
16:51
03/02/2014
Διαδημοτική συνεργασία για εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας
loading

Μια νέα διαδημοτική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ιδρύουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης-Συκεών και Κομοτηνής.

Η εταιρεία με τον εθελοντισμό, την πολιτική προστασία και το περιβάλλον και φέρει την επωνυμία «Δίκτυο για την υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών-ΔΥΟΠΠ».

Σκοπός του δικτύου, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είναι η δημιουργία ενός μόνιμου πλαισίου για την εκπαίδευση, κατάρτιση, πιστοποίηση των δεξιοτήτων των εθελοντών και την υποστήριξή τους. Στόχος, οι δημοτικές αρχές να έχουν στη διάθεσή τους ένα «ετοιμοπόλεμο» σώμα εθελοντών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στους δήμους Θέρμης και Πυλαίας- Χορτιάτη, ο αριθμός των εθελοντών διαμορφώνεται στα 450 άτομα, σημείωσαν οι κ.κ. Καϊτετζίδης και Παπαδόπουλος, ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο υπεύθυνος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στέλιος Λιακόπουλος υπάρχουν 15 εθελοντικές ομάδες.

Στις τοποθετήσεις τους, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θέρμης, Γιάννης Μπουτάρης, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος υπογράμμισαν πως η εταιρεία που ιδρύεται αποτελεί, ουσιαστικά, δείγμα της διαδημοτικής συνεργασίας.

Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι «η νέα διαδημοτική συνεργασία είναι η απόδειξη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δύναμη, τη γνώση και τη θέληση να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες και στους ζωτικούς αυτούς τομείς».

Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι ΟΤΑ Α' Βαθμού, καθώς και ΟΤΑ Β' Βαθμού, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.

Η τελετή υπογραφής του Καταστατικού ίδρυσης της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο του τελικού συνεδρίου του προγράμματος OUTLAND (Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013), του οποίου επακόλουθο είναι η συγκεκριμένη διαδημοτική συνεργασία, επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου Θέρμης Σωκράτης Φάμελλος.

Στόχος του Outland ήταν η δημιουργία ενός κατάλληλα δομημένου πλαισίου για τη συστηματική εκπαίδευση και την κατάρτιση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας- Βουλγαρίας.

Την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, θα γίνει η τελετή εγκαινίων του κέντρου εκπαίδευσης εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει