Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει η νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία για τη διπλή ανάπλαση σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό που περιλαμβάνει και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.

Η σχετική τροπολογία θα αναρτηθεί προς διαβούλευση στο διαδίκτυο στα μέσα Νοεμβρίου και ύστερα από δέκα ημέρες, στα τέλη δηλαδή του μηνός, αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη, ο κ. Μωραΐτης σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει το δικό του σπίτι, κι αυτό που έπρεπε να κάνει από την πλευρά της η πολιτεία το έχει κάνει, πλην όμως θα πρέπει κι οι εμπλεκόμενοι να ξεμπλοκάρουν λίγο τα πράγματα».

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής έκανε λόγο για «απαράδεκτο οικολογικό ακτιβισμό που χαρακτηρίζει τους δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας» και συμπλήρωσε ότι επί τέσσερα χρόνια εμπαίζεται ο κόσμος του ιστορικού σωματείου, αλλά και οι κάτοικοι των υπό ανάπλαση περιοχών.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουν μαζί τα νέα έργα κι ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τότε μόνον θα προχωρήσει το γκρέμισμα του σταδίου της Λεωφόρου.