Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθηνάς σήμερα, Τρίτη (19/5) οι εκπαιδευτικοί.

Τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, να αποσυρθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά την λειτουργία των σχολείων.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την Παιδεία, στο άνοιγμα των σχολείων που έγινε «χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών», αλλά και στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που θέτει «σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε 3ωρη στάση εργασίας (11 έως 2 μ.μ.).

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση» αναφέρει στη δική της ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της κινητοποίησης διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο και το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber