Κατά την σημερινή του τοποθέτηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά.

«Οι συγκεντρώσεις αυτές προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες», ανέφερε αρχικά προσθέτοντας: «Προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες για τις συμβολικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Κάποιοι επέλεξαν να μας αγνοήσουν.«Οι συμπολίτες μας που έχουν δείξει πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα θα μας κρίνουν όλους για τις επιλογές μας»,

«Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να μην στείλει την Αστυνομία για να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Θα μεγεθύναμε το πρόβλημα εάν αποφασίζαμε να προχωρήσουμε δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τους κανόνες των ειδικών και να είμαστε υπεύθυνοι. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μείνουμε ασφαλείς. Δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση από την ερχόμενη Δευτέρα».

Τελειώνοντας την ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Το δικαίωμα της πολιτικής συγκέντρωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ωστόσο, πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Πρώτα από για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και της κοινωνίας. Ο αγώνας όλων συνεχίζεται»