Κείμενο:Νάντια Μασσαχου Φωτό:Στέφανος Ζαχαράκης

Η περιοχή του Ψυρρή, είναι μια από τις πιο ιστορικές και γραφικές συνοικίες της Αθήνας, καθώς και αγαπημένη στάση των τουριστών.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Μοναστηράκι και περικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Γερανίου, Σοφοκλέους, Αθηνάς, Ερμού, Πειραιώς και Αγίων Ασωμάτων. Η κεντρική πλατεία του Ψυρρή λέγεται πλατεία Ηρώων, από τα ονόματα των οδών που καταλήγουν εδώ και στις οποίες θα βρείτε μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική, πρωτότυπες γκαλερί και ψαγμένα καφέ-μπαρ.

Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές είναι τα μικρά, στενά δρομάκια, που τα τελευταία χρόνια στρώθηκαν με πέτρα και τα όχι πολύ ψηλά κτήρια.


Πριν από περίπου μια δεκαετία η συνοικία του Ψυρρή έγινε το επίκεντρο και συνάμα αγαπημένη περιοχή κάθε τουρίστα ή ντόπιου, με την έντονη νυχτερινή ζωή και την ακατάπαυστη κινητικότητα στα σοκάκια του. Γι’ αυτό, ιδίως στο εξωτερικό, θεωρείται το Soho της Ελλάδας.

Περιπλανηθείτε λοιπόν στα δρομάκια του -να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθότι τα φαινόμενα κλοπών είναι πολύ συχνά- και αφεθείτε στη μαγεία μια ιστορικής περιοχής που ενώνει το χτες με τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.

Tip: Κάθε Κυριακή απόγευμα οι ταβέρνες στην οδό Τάκη, αλλά και στους γύρω δρόμους, παίζουν ζωντανή μουσική και προκαλούν στην περιοχή μια διάθεση γλεντιού που κρατά μέχρι το βράδυ.

Στου Ψυρρή τα κρούσματα κλοπών να είναι σχεδόν καθημερινά, οπότε καλό είναι να είστε πολύ προσεκτικοί με τα προσωπικά σας αντικείμενα.





Αν θέλετε να μάθετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αλλά και ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!