Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν μαθητές του Λυκείου Toyooka από την Ιαπωνία, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά και τη φιλοξενία στη Λέσβο, με την ολοκλήρωση της βιωματικής εκπαιδευτικής τους επίσκεψης.

Η ενέργεια αποτελεί συνέχεια ανάλογων εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του παγκόσμιου γεωπάρκου UNESCO και του απολιθωμένου δάσους ως διεθνούς εκπαιδευτικού προορισμού.

Σημειώνεται ότι το Toyooka High School της Ιαπωνίας έχει σχεδιαστεί ως ένα «υπερ-επιστημονικό» σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το υπουργείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Οι μαθητές του ασχολούνται ιδιαίτερα με τη μελέτη διαφόρων επιστημονικών κλάδων και τις εφαρμογές τους στην κοινωνία.

Οι μαθητές από την Ιαπωνία συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διασχίζοντας το Γεωπάρκο Λέσβου: 300 εκατομμύρια γεωλογικής ιστορίας σε 96 χιλιόμετρα – Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» που επιμελήθηκε η υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους ειδικά για τους μαθητές του σχολείου Toyooka.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στόχος ήταν να καταγράψουν ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Γεωπάρκο San’in Kaigan της Ιαπωνίας, να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος, τα γεωλογικά φαινόμενα που ακόμα και σήμερα είναι ενεργά στη Λέσβο και να παρατηρήσουν τα αποτελέσματά τους στο τοπίο αλλά και τη ζωή των ανθρώπων αλλά και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία αλλά και τον πολιτισμό της Λέσβου.

Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα στο Facebook του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.