«Ναι μεν αλλά» από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων για τις τιμές των φαρμάκων

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους


ΕΛΛΑΔΑ
21:11
12/11/2019
«Ναι μεν αλλά» από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων για τις τιμές των φαρμάκων
3
loading

Απλούστευση διαδικασίας και μεγαλύτερη διαφάνεια, διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στην τροπολογία με τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων, αλλά όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται ικανοποίηση καθώς «δρομολογείται επιτέλους η διαδικασία ανατιμολόγησης των φαρμάκων που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες» αλλά επισημαίνεται ότι θα πρέπει επίσης, να δρομολογηθεί και η διαδικασία ορισμού τιμών νέων φαρμάκων που κατά τον ΣΦΕΕ έχει κι αυτή καθυστερήσει.

«Η προτεινόμενη τροπολογία δίνει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις τιμές, αφού αποφεύγονται οι διακυμάνσεις λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών και προβλέπεται μέγιστη ετήσια μείωση» παρατηρούν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών αλλά εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το γεγονός - όπως υποστηρίζουν - ότι δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου, «με συνέπεια να παραμένει για τους Έλληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων».

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΦΕΕ τονίζει ότι χρειάζεται ένα σταθερό και ισορροπημένο σύστημα τιμολόγησης και ανατιμολόγησης φαρμάκων σε βάθος χρόνου, «ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για τους ασθενείς και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα να εστιαστούμε στο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων που είναι ένα από τα κλειδιά για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΣΧΕΤΕ......
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΧ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.....Ο ΣΥΡΙΖΑ ....
  Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.... Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣ...
  ΞΑΝΑΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΣΧΕΤΕ ΖΑΙΟ

 2. avatar ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ

  ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ...
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ...
  ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΤΕ .....
  ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣ
  ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ...
  ΤΗ ΝΔ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΟΥΤΖΩΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ,...
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ

 3. avatar Σε αφορά

  Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στην τροπολογία της κυβέρνησης με τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων...
  Εκφράζει ικανοποίηση, καθώς «δρομολογείται επιτέλους η διαδικασία Ανατιμολόγησης των φαρμάκων που έχει Καθυστερήσει αρκετούς μήνες».
  Συμπέρασμα : Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους επέτρεψε να κάνουν αύξηση της τιμής των φαρμάκων!
  Γι\'αυτό έβγαλαν τη Νέα Δημοκρατία!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει