Στην κορυφή της οδού Αριστοτέλους, στην πλατεία πέριξ του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου μετακινείται φέτος το ιστορικό πλέον Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου.

Τα συνεχιζόμενα για τρίτη χρονιά έργα για τη διαμόρφωση της παραλίας μετακινούν και φέτος το καθιερωμένο επί 32 χρόνια φεστιβάλ που αναπτύσσονταν στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης κατά μήκος της παραλίας του Λευκού Πύργου.

«Ευελπιστούμε ότι από το 2014 το Φεστιβάλ θα επιστρέψει στον χώρο όπου ξεκίνησε» τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, υπενθυμίζοντας πως «Η ιδέα γα την πραγματοποίηση του φεστιβάλ Βιβλίου πριν από 32 χρόνια ανήκει στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη και με την έναρξή του καθιερώθηκε και η καλοκαιρινή αγορά βιβλίου (για τις καλοκαιρινές διακοπές) καθώς έως τότε το ευρύ κοινό συνήθιζε να αγοράζει βιβλία μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Στόχο είχε να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει φθηνό και καλό βιβλίο».

Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου που είναι φέτος αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά θα εγκαινιασθεί την επόμενη παρασκευή 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου. Τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά καθημερινά και τις Κυριακές από τις 11.00 ως τις 14.00 και από τις 18.30 ως τις 22.00, ενώ τα Σάββατα από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.