Πατούλης για αλλαγές στον Κλεισθένη: Αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων

«Ρυθμίστηκαν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας»


ΕΛΛΑΔΑ
0:47
15/08/2019
Πατούλης για αλλαγές στον Κλεισθένη: Αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων
3
loading

Επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» που νομοθετήθηκαν από το Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα - (Ν. 4623/09.08.2019) - για την κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση, απέστειλε σ΄όλους τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι ρυθμίστηκαν «μια σειρά από σημαντικά ζητήματα με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των δήμων» και ήρθησαν «αδιέξοδα που προκάλεσε ο νόμος «Κλεισθένης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ «η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκανε αποδεκτές πολλές από τις προτάσεις μας και προχώρησε σε ρυθμίσεις που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε την έμπρακτη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την Αυτοδιοίκηση προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, υπέρ των πολιτών», αναφέρει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ

  ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΜΥΡΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΣΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΟΣΟΥΣ 750 ΧΩΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ ΧΩΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΜΙΖΑΔΩΡΟΙ !!!!!

 2. avatar kostas

  Γειά σου ρε λορδε.......

  1. avatar Ξεχνά τα 0,6€

   Για σου ρε λορδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει