Επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» που νομοθετήθηκαν από το Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα – (Ν. 4623/09.08.2019) – για την κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση, απέστειλε σ΄όλους τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι ρυθμίστηκαν «μια σειρά από σημαντικά ζητήματα με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των δήμων» και ήρθησαν «αδιέξοδα που προκάλεσε ο νόμος «Κλεισθένης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ «η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκανε αποδεκτές πολλές από τις προτάσεις μας και προχώρησε σε ρυθμίσεις που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε την έμπρακτη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την Αυτοδιοίκηση προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, υπέρ των πολιτών», αναφέρει.