Γεννήθηκε το 1930 στην Δράμας από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο. Το 1933 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα και η εφηβεία τον βρήκε να τριγυρνά στα σοκάκια της Καλλιθέας άλλοτε ως λούστρος με το κασελάκι του και άλλοτε ως πωλητής λαθραίων τσιγάρων. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδιζε τα απογεύματα να παίζει στην αλάνα της γειτονίας του με μια αυτοσχέδια μπάλα από κάλτσες.

Το 1944 η οικογένειά του μετακόμισε στην Πρέβεζα. Εκεί ο 14χρονος Κώστας είχε την ευκαιρία να δείξει για πρώτη φορά το ταλέντο του, παίζοντας ποδόσφαιρο με ιταλούς στρατιώτες οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και του πρότειναν να πάει στην Ιταλία.

Έξι μήνες αργότερα, με την Απελευθέρωση, η οικογένεια του γύρισε ξανά στην Αθήνα και εκείνος προσπάθησε να πιάσει δουλειά. Πίσω από το χώρο που εργαζόταν υπήρχε ένα γήπεδο, όπου οι Άγγλοι αξιωματικοί του εκστρατευτικού σώματος συνήθιζαν να παίζουν ποδόσφαιρο. Εκεί σύχναζε και εκείνος. Έτσι, εκείνοι ενδιαφέρθηκαν αμέσως και ζήτησαν από τους γονείς του να τον πάρουν στην Αγγλία για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Σε ηλικία 15 χρονών, έπαιξε τον πρώτο του ποδοσφαιρικό αγώνα με την Ένωση Αγίου Νικολάου Καλλιθέας. Ακολούθησε η Ελλάδα Μοσχάτου, όπου αγωνίζεται με αντάλλαγμα μια θέση εργασίας σε εργοστάσιο. Μάλιστα επειδή δεν ήθελε να φαίνεται στο δελτίο του το όνομά του, υπογράφει ως «Κωνσταντίνος Μπρίτζος».

«Μπρίτζος» ήταν το παρατσούκλι του αδερφού του, που του το είχαν κολλήσει επειδή κουβαλούσε μπρούντζους και σίδερα. Στο διάστημα της παραμονής του στην ομάδα του Μοσχάτου, τον δοκίμασε ο Ολυμπιακός, αλλά τον απέρριψε.

Το 1947 ο Νέστορας υπέγραψε δελτίο στον Πανιώνιο, όπου και καθιερώνεται. Τη σεζόν 1950-51 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τον τίτλο. Την ίδια χρονιά κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδος. Οι άνθρωποι του Πανιωνίου του προσέφεραν μεγαλύτερο συμβόλαιο και να τον κρατήσουν για χρόνια στη Νέα Σμύρνη, όμως εκείνος διαφώνησε.

Έτσι, τον Ιούλιο του 1955 τον πλησίασε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Βασίλης Σεβαστάκης και του πρότεινε να μετακινηθεί στην Ένωση. Ο Νεστορίδης δέχθηκε αμέσως: «Εμένα η καρδιά μου είναι στην προσφυγιά. Στην ΑΕΚ θα έρθω!», είχε πει. Ο Πανιώνιος όμως αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του στη μεταγραφή, κατήγγειλε τον παίκτη και την Ένωση και πέτυχε αξιοποιώντας τους υπάρχοντες νόμους περί μεταγραφών διεθνών ποδοσφαιριστών να επιβληθεί στο Νεστορίδη ποινή αποκλεισμού δύο ετών από κάθε επίσημη διοργάνωση.

Η ποινή αποκλεισμού έληξε το Σεπτέμβριο του 1957 και ο Νεστορίδης έκανε το ντεμπούτο του στην ΑΕΚ. Τα επόμενα 8 χρόνια μάλιστα αποτέλεσε το πρώτο όνομα της ομάδας, τον αρχηγό και στυλοβάτη της, τον εφιάλτη των αντίπαλων αμυνών και το ίνδαλμα των εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων του συλλόγου. Μόλις εκείνος «κρέμασε» τα παπούτσια, δεν σταμάτησε να παρακολουθεί ποδόσφαιρο και να είναι πιστός οπαδός των κιτρινόμαυρος.

Όμως, τα τελευταία γεγονότα τον πίκραναν. Ο Κώστας Νεστορίδης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΚ και τον υποβιβασμό της στην Β’ Εθνική είναι ιδιαίτερα πικραμένος. «Ντρέπομαι που έπαιξα ποδόσφαιρο, ντρέπομαι που έπαιξα στην Εθνική», υποστήριξε πριν από λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, κάτι που επανέλαβε και σε επικοινωνία του με το newsbeast.gr.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι είναι αδικία αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ και γι’ αυτό επιμένει ότι δεν μπορούν κάποιοι να καταδικάζουν με αυτό τον τρόπο μία ομάδα με ιστορία τόσων ετών.

Ο Κώστας Νεστορίδης, που πέρασε και προβλήματα υγείας, πλέον ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρακολουθεί ποδόσφαιρο και κάνει παρέα με φίλους του, από την παλιά κιτρινόμαυρη. Υποστηρίζει ότι υπάρχουν αρκετά ταλέντα στο ποδόσφαιρο αλλά τονίζει ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω κάποιας μερίδας οπαδών κάνουν μόνο κακό στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Νεστορίδης, μετά τα δυσάρεστα νέα για την Ένωση, ήρθε σε επικοινωνία με αρκετούς φίλους του και συζήτησαν το θέμα. Ένα θέμα που τον πίκρανε πάρα πολύ. Άλλωστε, όπως παραδέχεται, δεν εγκατέλειψε ποτέ την πίστη του στην ομάδα του.

Θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με τη στρογγυλή θεά αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν παρατήσουν τα μαθήματά τους. «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις γνώσεις και να μπορείς να τις εκμεταλλευτείς», λέει, τονίζοντας ότι η Παιδεία βοηθάει σε πολλούς τομείς.

Πάντως, τονίζει ότι πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να παρέμβει σε σημαντικά θέματα προκειμένου να αποφεύγονται τα έκτροπα στον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».