Διαδοχικές επισκέψεις του Αρχηγού ΓΕΣ σε μονάδες της Μακεδονίας

Έμφαση στα στοιχεία της αμέσου αντιδράσεως και πλήρους ετοιμότητας


ΕΛΛΑΔΑ
23:47
25/07/2019
Διαδοχικές επισκέψεις του Αρχηγού ΓΕΣ σε μονάδες της Μακεδονίας
loading

Έμφαση στα στοιχεία της αμέσου αντιδράσεως και πλήρους ετοιμότητας έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, κατά τις διαδοχικές επισκέψεις του τις τελευταίες ημέρες σε μονάδες του Γ' Σώματος Στρατού και της Ιης Μεραρχίας Πεζικού «Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ» στη Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την 33η μηχανοκίνητη ταξιαρχία (33 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ»), την 181 μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων «HAWK» (181 ΜΚ/Β «HAWK») της ζώνης ευθύνης του Γ' Σώματος Στρατού.

Κατά την επίσκεψη του στην 33 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ» παρακολούθησε την ανάπτυξη του στρατηγείου της, έλεγξε τα τμήματα αμέσου αντίδρασης, ενώ διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας του σχηματισμού.

Κατά την επίσκεψη του σε πυροβολαρχία της 181 ΜΚ/Β «HAWK», παρακολούθησε τις διαδικασίες μεταπτώσεως της πυροβολαρχίας σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Διαπιστώθηκε η άριστη γνώση της αποστολής και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού επιφυλακής της μοίρας.

Επιπλέον, ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) και τον θερινό παιδικό σταθμό στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, όπου ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασής τους και καθόρισε χρονικά όρια επαναλειτουργίας των υποδομών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ.

Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο διοικητής του Γ΄ ΣΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας.

Περαιτέρω ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την έδρα της Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ») και την 1η Ταξιαρχία ΚΔ - ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ». Ο Αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της μεραρχίας, έδωσε κατευθύνσεις, ενώ εξήρε το το προσωπικό για το πολύπλευρο έργο του σχηματισμού, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Τέλος, κατά την επίσκεψη του στην 1η Ταξιαρχία ΚΔ - ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ», επισήμανε την σπουδαιότητα των ειδικών δυνάμεων και την συνεισφορά τους στην επίτευξη του σκοπού των Ενόπλων Δυνάμεων που στηρίζεται σε δυο πυλώνες: την «επιχειρησιακή χρηστικότητα» και την «κοινωνική αρωγή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει