Πρωτομαγιά 2019: Κάλεσμα από συνδικάτα και οργανώσεις για συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Στις 11 η απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος - Πώς θα κυκλοφορήσουν τα μέσα μεταφοράς


ΕΛΛΑΔΑ
16:08
30/04/2019
Πρωτομαγιά 2019: Κάλεσμα από συνδικάτα και οργανώσεις για συμμετοχή στα συλλαλητήρια
4
loading

Με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και απεργιακή συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην αυριανή απεργία της Πρωτομαγιάς.

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί τις οργανώσεις μέλη της να προκηρύξουν εικοσιτετράωρη απεργία, στο πεδίο εκπροσώπησής τους, για την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί και στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί αύριο στις 11:00 π.μ., σε συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή. «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του οκτάωρου, την κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την Ομοσπονδία πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, κ.ά.» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, «στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια, ο κόσμος της εργασίας, οι μη προνομιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες, βίωσαν με εφιαλτικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που οδήγησαν το 40% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό». «Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες, με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών» σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, οι διεκδικήσεις συνοψίζονται, ως εξής: «Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και αξιοπρεπείς συντάξεις, διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, δίκαιο φορολογικό σύστημα, χωρίς καμία μείωση του αφορολόγητου ορίου, άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας».

Τέλος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τα σωματεία μέλη της να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» σε όλες τις ενωτικές απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την 1η Μαΐου σε Αθήνα και Περιφέρεια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ???????

  για ποια συνδικάτα γραφετε!?
  αφου η περισσοτεροι είναι πουλημένοι στις εργοδοσίες ειδικα η συριζαιοι

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Να μη λείψει κανείς!
  Εργαζόμενοι και άνεργοι σε όλη τη χώρα, μαζί με αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, γυναίκες, νέους και συνταξιούχους, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε την 1η Μάη, με τις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα, να στείλουμε με χιλιάδες στόματα, με χιλιάδες σφιγμένες γροθιές, ένα δυνατό, μαζικό μήνυμα:
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/blog-post_606.html

 3. avatar Μστ

  1η Μαίου δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ....

 4. avatar gkagkarin.blogspot.com

  "Μη μας προδίδετε για τα αφεντικά
  Μην ακούτε τα ψέματά τους
  Οι φτωχοί δεν έχουμε καμία τύχη
  Εκτός αν οργανωθούμε
  Με ποια πλευρά είστε παιδιά;
  Με ποια πλευρά είστε;"

  1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

  Στην Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10,30 πμ
  ....Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/1_19.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει