Αρκετές αντιδράσεις δημιούργησε η δήλωση του ψυχιάτρου και υποψηφίου βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, Θάνου Ασκητή, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του serial killer στην Κύπρο.

Ο κ. Ασκητής μεταξύ άλλων είχε αναφέρει σε κυπριακό Μέσο ότι «πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές που έχουν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Οι Φιλιππινέζες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκ γενετής, οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής κουβαλούν μαζί τους αυτό το χαρακτηριστικό, της υποταγής και της υπηρεσίας».

Λίγη ώρα μετά την έκταση που πήραν οι δηλώσεις του γνωστού επιστήμονα, το κείμενο στην κυπριακή ιστοσελίδα εμφανίστηκε τροποποιημένο και ορισμένες από τις επίμαχες αναφορές είχαν απαλειφθεί.

Στις δηλώσεις αυτές εμμέσως πλην σαφώς απάντησε η Έλενα Ακρίτα μέσω Facebook η οποία έγραψε το παρακάτω μήνυμα:

«Η Φιλιππινέζα είναι υποτακτική. Η Σπανιόλα φλογερή. Η Σκοτσέζα τσιγκούνα. Η Αλβανή κλέφτρα. Η Βουλγάρα ξέκωλο. Η Σουηδέζα αυτοκτονική. Η Ρωσίδα πουτάνα. Η Ιταλίδα είναι απ’ την Κυψέλη. Η Ελληνίδα είναι μάνα. Η μάνα είναι μόνο μία για τις άλλες δεν ξέρω. Αυτά, παιδιά μου, για σήμερα. Α, και οι Βραζιλιάνες έχουν ωραία οπίσθια. Όλες.