Ηλιόλουστη θα είναι η 25η Μαρτίου στη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Τις επόμενες ημέρες, όμως ο καιρός αλλάζει, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει, ενώ αναμένονται ακόμη και χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι το Σάββατο:

Τρίτη 26-03-2019

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Τέταρτη 27-03-2019

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα στα νότια πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία έως το βράδυ 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια.

Πέμπτη 28-03-2019

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι στα νότια. τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Παρασκευή 29-03-2019

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8, πιθανώς την παρασκευή τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά το Σάββατο.

Σάββατο 30-03-2019

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8, πιθανώς την Παρασκευή τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά το Σάββατο.