Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, το ίδρυμα ήταν ανοιχτό την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον ΕΣΔΕΠ και όπως δήλωσε ο Πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος: «Η επιλογή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου δικαιώθηκε, καθώς λειτούργησε αποτρεπτικά για τη δημιουργία επεισοδίων. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης σήμερα στάθηκε στο ύψος της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής αποστολής του».

Στην Ανοιχτή Συζήτηση – Διάλογος, που πραγματοποιήθηκε το πρωί με θέμα «Μπροστά στην κρίση» έκαναν παρεμβάσεις επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της τέχνης και της διανόησης. Μίλησαν ο Καθηγητής του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Άρης Καζάκος, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης, ο Δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Σπύρος Μαρκέτος, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, ο Διονύσης Τσακνής και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., ακολούθησε συναυλία με τους Διονύση Τσακνή, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Lexicon Project και την Ισμήνη Πεπέ, με ελεύθερη είσοδο.

Σημειώνεται ότι τις βραδινές ώρες οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ., από κοινού με πολλά μέλη της Συγκλήτου βρίσκονταν σε ετοιμότητα, χωρίς όμως τελικά να χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση, αφού δε συνέβη το παραμικρό στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.