Πώς θα γίνουν οι 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Τι περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο


ΕΛΛΑΔΑ
8:14
20/10/2012
Πώς θα γίνουν οι 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο
5
loading

Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2.000 «διαθεσιμότητες» δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμεvoυs οργανισμούς αλλά και από τον «σκληρό» πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης επιταχύνονται οι διαδικασίες οριστικοποίησης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, προκειμένου να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στην τελική φάση βρίσκεται, όπως αναφέρει το Έθνος, και η αξιολόγηση 1.500 φορέων του δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι από 200 οργανισμοί για να ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το 2ο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων, μέχρι το τέλος του έτους.

«Κλειδί» για την εφαρμογή του σχεδιασμού αποτελεί η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα που θα διαμορφωθούν στα υπουργεία.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα (άρθρο 101),τίθενται σε διαθεσιμότητα για έναν χρόνο με μηνιαίες απολαβές το 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους δώδεκα μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν.

Οι μετατάξεις θα πραγματοποιούνται ανά την επικράτεια και όποιος υπάλληλος αρνείται τη μετακίνηση θα απολύεται. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι έχει καταργηθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών οργανικών θέσεων που θα μπορούσε να υποδεχτεί υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, της προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης προκειμένου να μετακινηθούν.

Πρώτοι στη λίστα των μετακινήσεων θα βρεθούν οι πτυχιούχοι με προϋπηρεσία, ενώ στον προθάλαμο της απόλυσης θα τοποθετηθούν οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις θα κληθούν να επανεκπαιδευτούν, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις (π.χ. μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων σε νοσοκομεία ή σε παραρτήματα του ΙΚΑ).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Panos Mantanis

  ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΛΥ ! ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΘΑ ΤΟ ΠΙΟΥΝΕ !

 2. avatar stylos

  αντε καλή αρχή....και πετάξτε σε εμάς το παραμυθομπαλάκι για να τσακωνόμαστε για το ποιός και γιατί....καλά μας κάνουν... κι άλλο ...ρίξτε μας κι άλλο... ακόμη πιο πολύ....δε βάζουμε μυαλό με τίποτα...βαράτε μας στο ψαχνό...μας φτιάξατε μια χαρά σκυφτούς παρτάκηδες και τυφλούς καλοπερασάκηδες...αρα τώρα μπορείτε να μας "πάρετε" κι όλας....είμαστε όλοι δικοί σας....

 3. avatar Manos

  Ξεκινήστε με τους επίορκους στις ΔΟΥ. Και αν οι δύο χιλιάδες είναι μόνο στην Αττική καντε τους τεσσερις η έξι χιλιάδες

 4. avatar Κωστής Αλεξόπουλος

  Ωστε ο πολυπράγμων και άκρως επιτυχημένος υπουργός κ. Μανιτάκης ( το καλούμενο ''βαρίδι'' της Κυβέρνησης) ανέφερε τη λέξη ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ;;;; Απίθανο μου φαίνεται ή θα περιμένει καμιά πενταετία να ολοκληρωθεί η δικαστική κρίση για τους καλούμεους ''επίορκους'' δημοσίους υπαλλήλους-- Όρος αδόκιμος, που υπονοεί τους δωροδοκηθέντες ή υπεξαιρέτες και άλλα τέτοια φουντούκια που ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ χρόνια τώρα, στην πολύπαθη δημοσία μας διοίκηση...

  1. avatar giannis

   Οι επιορκοι συνήθως έχουν βύσμα οπότε θα απολύσουν κανεναν νυχτοφύλακα των 700 ευρώ πάλι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει