Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό

Η ελληνική αποστολή που παρασκεύασε το νοστιμότερο μπέργκερ


ΕΛΛΑΔΑ
13:22
20/09/2018
Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό
13
loading

Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό. Ομάδα νέων κρεοπωλών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας την περασμένη άνοιξη, εντυπωσίασε τους κριτές με την απλότητα αλλά και τη νοστιμιά του ελληνικού μπέργκερ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα που κατέκτησε της κορυφή και μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) υπογράμμισε ότι «το μυστικό της επιτυχίας είναι η απλότητα της συνταγής μας, η οποία εκτιμήθηκε από τους κριτές, αλλά και το γεγονός ότι πήραμε υλικά και μυρωδικά από τη ελληνική γη και συγκεκριμένα από την Κρήτη».

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών συμμετείχαν χώρες όπως οι ΗΠΑ, που έχουν παράδοση στα μπέργκερ, όμως όπως είπε η νεαρή κρεοπώλης, «η χώρα δεν πήρε ούτε ένα βραβείο, ήταν εκτός συναγωνισμού, αν και παραδοσιακά φημίζεται για το συγκεκριμένο προϊόν».

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και στη συνέχεια food design, γρήγορα κατάλαβε ότι έχει ταλέντο στο σχεδιασμό νόστιμων, αλλά και αισθητικά μοναδικών εδεσμάτων από κρέας και έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, με στόχο να την εξελίξει όσο είναι δυνατόν.

«Εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών» περιγράφει με λεπτομέρεια η 26χρονη.

Υπογράμμισε δε ότι για εκείνη ήταν σημαντικό να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση. «Βέβαια σπούδασα και προσέγγισα με έναν πιο επιστημονικό τρόπο τη συγκεκριμένη δουλειά, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων».

Η ελληνική αποστολή που παρασκεύασε το νοστιμότερο μπέργκερ του κόσμου, αποτελείται από έξι άτομα, τρία άτομα από την Κρήτη, δυο από την Αθήνα και την Κυπαρίσσια Αντωνάρα από τη Θεσσαλονίκη. «Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η χώρα μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια» επισήμανε η νεαρή επαγγελματίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εικοσιεξάχρονη, η οποία με μεράκι και ζήλο υπηρετεί το παραδοσιακό επάγγελμα του κρεοπώλη, υποστηρίζει ότι ο επόμενος στόχος της είναι να καταφέρει να μεταφέρει τις ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων της στα σπίτια των πελατών της, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, δίχως να χρειάζεται να επισκεφθούν το κατάστημα που διατηρεί στο Ασβεστοχώρι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
  1. avatar Πηνελόπη Βασιλοπουλου

    Τι μας είπες; ;;;;Σιγά μην είναι ελληνικό. Κορόιδα.....Όλα ελληνικά είναι. ... Και το ΟΚ ελληνικό είναι. Χα χα χα.

  2. avatar Taga

    Μόλις επιστρέφω από Νέα Υόρκη και δοκίμασα αρκετά burgers. Είναι άγευστα!!θα το φας αλλά είναι καμιά σχέση με το ελληνικό burger

  3. avatar Τραλαλα

    Κ μετά ξυπνήσαμε (((

  4. avatar Τι πίνεις

    Καταρχήν έχουμε Σεπ. και ο Διαγωνισμός έγινε τον Μάρτιο 18. Παγκόσμιος Διαγωνισμός με 12 χώρες μαζί με εμάς!!! Η κοπελιά δεν έχει καμία μα καμία σχέση με κρεοπωλείο, το λέει κιόλας Σχέδιο μόδας και food design. Και τέλος, ΜΠΡΆΒΟ ΤΟΥΣ

    1. avatar πεινάω όμως

      Γιατί για να ανοίξεις κρεοπωλείο πρέπει να έχεις τελειώσει κτηνιατρική ας πούμε? Άκυρο εντελώς το σχόλιο. Κατά τ'άλλα μπράβο της και μαγκιά της.

    2. avatar Πάλιν τον καύκον έπιες, πάλιν τον νουν απώλεσας…

      Φίλε τι έγινε; Ακόμα ένα ποτηράκι....που λέει και το τραγούδι; Πόσο ήπιες; Δεν διάβασες το άρθρο; Τι μας λες ότι η κοπέλα δεν έχει σχέση με το κρεοπωλείο; Επειδή σπούδασε food design; Διάβασέ το, τώρα το πρωί, και θα νοιώσεις αυτό που λέει το άσμα: "Το πρωί ξεμεθυσμένος περιστέρι ορφανό...."
      Λέει λοιπόν στην αρχή: "Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα..."
      Και στην τελευταία παράγραφο: "Η εικοσιεξάχρονη, η οποία με μεράκι και ζήλο υπηρετεί το παραδοσιακό επάγγελμα του κρεοπώλη, υποστηρίζει ότι ο επόμενος στόχος της είναι να καταφέρει να μεταφέρει τις ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων της στα σπίτια των πελατών της, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, δίχως να χρειάζεται να επισκεφθούν το κατάστημα που διατηρεί στο Ασβεστοχώρι."

  5. avatar Κωστας πατριωτης

    Νοστιμο αλλα ακρως ανθγιεινο, προσοχη.

    1. avatar FESF

      ΚΑΙ;

  6. avatar Μπραβοοοοοο!

    Είμαστε καλοφαγάδες! Πολλά θα μπορούσαμε να καταφέρουμε σε αυτήν την πανέμορφη χώρα αν διάλεγαμε σωστούς πολιτικούς!

  7. avatar ΑΣΤΕΡΙΑΣ

    Ατύχησα...

  8. avatar ΚΛΕΩΝ

    Oμαδα κρεωπολων....δηλαδη ποσοι χρειαζονται για να φτιαξουν ενα μπιφτεκι?

  9. avatar ΑΣΤΕΡΙΑΣ

    Και πού μπορουμε να το γευτουμε στην Ελλάδα δε μας ειπατε...

    1. avatar γιουχου

      Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει