Το Σάββατο 21 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο κοινό, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης για τον «Φάκελο Λαμπράκη».

Στην έκθεση, εκτός από τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο φάκελος και φωτογραφικό υλικό της εποχής, θα εκτίθενται και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, στις 27 Μαΐου 1963.

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται και παρουσιάζεται δημοσίως στην πλήρη του μορφή ο Φάκελος Λαμπράκη και, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η παρουσίαση αποτελεί «γεγονός ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας για την Ηλιούπολη και για την Ελλάδα και αποτυπώνει με χαρακτηριστικά στοιχεία το κλίμα μιας δύσκολης εποχής για την Ελλάδα».

Η έναρξη της έκθεσης θα σηματοδοτηθεί από την παρουσίαση του φακέλου, το Σάββατο 21 Απριλίου στις 19:30, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λ. Ειρήνης 14-16), από τους δημοσιογράφους Γιώργο Πετρόπουλο και Γιώργο Λιάνη.

Η έκθεση διοργανώνεται από το δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και την «Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης».