Περίπου πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, εισέβαλαν σε σχολείο στο Μενίδι, την ώρα του μαθήματος, με σκοπό την επίθεση στα παιδιά που έκαναν μάθημα.

Τα πέντε άτομα επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο με σιδηρογροθιές και σιδηρολοστούς.

Την ώρα της εισβολής στο σχολείο επικράτησε πανικός, ενώ οι καθηγητές για να προστατεύσουν τους μαθητές τους έκλεισαν μέσα στις τάξεις. Στη συνέχεια ο διευθυντής κλείδωσε την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών, Γ. Ευθυμιάδου, η οποία μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, «οι μαθητές ήταν από άλλο σχολείο και είχαν διαφορές με μαθητές από το σχολείο στο οποίο μπήκαν».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αχαρνών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «τέτοια περιστατικά χαρακτηρίζουν το Μενίδι», καθώς γίνονται συνέχεια.

Αναφέρθηκε μάλιστα ακόμα και σε απαγωγή μαθητή από το σχολείο, αλλά και περιστατικά με πυροβολισμούς με μαθητές τραυματίες, μετά το θάνατο του μικρού Μάριου.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, όμως το πρόβλημα δεν λύνεται», τόνισε ο ίδιος, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει μέτρα. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, τονίζοντας ότι οι παραβάτες βλέπουν την ατιμωρισία, με αποτέλεσμα να δρουν ανεξέλεγκτα.