«Αρνητική καμπάνια επιχειρείται από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού για την Κρήτη και την Ελλάδα, αναφορικά με τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τα ζώα, γεγονός που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας αλλά και του νησιού μας, ως τουριστικοί προορισμοί».

Αυτό επισημάνθηκε από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ρεθύμνου, σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη.

«Ο σεβασμός στα ζώα είναι επιβεβλημένος και ηθικά θα πρέπει να αποτελεί χαρακτηριστικό κάθε ενεργού, ορθά σκεπτόμενου πολίτη, που σέβεται την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου του αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας, που οφείλει να εκπέμπει μηνύματα πολιτισμού» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη η πρωτοβουλία του δήμου, ώστε να ιδρύσει Δημοτικό Κτηνιατρείο, στο οποίο θα γίνονται, από κτηνιάτρους, όλες οι απαιτούμενες θεραπευτικές επεμβάσεις στα αδέσποτα της περιοχής.

Ο νομός Ρεθύμνου, συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν παρουσιάζει αρνητική εικόνα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εθελοντές.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο νόμος που αφορά στην προστασία των ζώων. Μεταξύ άλλων ο νόμος προβλέπει, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, να τηρούνται οι διατάξεις του και να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες, τα οποία κυμαίνονται από 100 ευρώ (μόλυνση περιβάλλοντος) μέχρι και 30.000 ευρώ (ανάλογα με το βαθμό κακοποίησης του ζώου).

Από πλευράς του φιλοζωικού, τα μέλη του ζήτησαν από τον δήμαρχο τη συνδρομή του δήμου στην αποτελεσματική λειτουργία του Συλλόγου και κυρίως στην προώθηση μηνυμάτων προς την κοινωνία για τη σημασία της προστασίας των ζώων, ως ένδειξη πολιτισμού.

Πηγή: flashnews.gr