Ρεκόρ τέλεσης γάμων, μέσα σε μία ημέρα, καταγράφηκε χθες στο Δήμο Ηρακλείου. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά δεκαέξι ήταν τα ζευγάρια που βρέθηκαν ενώπιον δημάρχου και αντιδημάρχου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το cretalive.gr, στη Λότζια επικρατεί «συνωστισμός» στους πολιτικούς γάμους, πιθανότατα γιατί οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να προλάβουν να παντρευτούν πριν την έλευση του 2012, το οποίο ως γνωστό είναι δίσεκτο και θεωρείται από κάποιους «γρουσούζικο» για την έναρξη κοινής ζωής.

Στην αύξηση του αριθμού των πολιτικών γάμων συντελεί βέβαια και η οικονομική κρίση, καθώς σίγουρα κοστίζει πολύ λιγότερο να παντρευτείς το έτερο ήμισυ ενώπιον της δημοτικής αρχής παρά… με παπά και στην εκκλησία.

Στο Δήμο Ηρακλείου βέβαια έχουν και ένα ακόμα λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι για τις… επιδόσεις τους στους πολιτικούς γάμους, αφού, όπως έγινε γνωστό, πριν λίγες ημέρες καταγράφηκε και το ρεκόρ της τέλεσης γάμου με τους πιο ηλικιωμένους νεόνυμφους: Γαμπρός και νύφη μαζί συμπλήρωναν άθροιζαν μαζί… 165 χρόνια !