Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ενώ θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 8 μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Κυκλάδες και Κρήτη θα αγγίξει έως και τους 22.

Αττική:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα οδηγήσουν σε καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά θα μετατραπούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανό σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και στη συνέχεια στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 15 βαθμών Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και πιο αργά στις υπόλοιπες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια ως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλή.

Κυκλάδες, Κρήτη:Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις ανατολικές Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά ως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 22 βαθμών Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 τοπικά και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 19 βαθμούς Κελσίου.