Δικαστές και εισαγγελείς συνεδριάζουν για τα όρια ηλικίας

Εισηγήτρια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου


ΕΛΛΑΔΑ
9:41
08/02/2017
Δικαστές και εισαγγελείς συνεδριάζουν για τα όρια ηλικίας
5
loading

Το κρίσιμο θέμα της παράτασης του ορίου ηλικίας των δικαστικών θα τεθεί σήμερα στις Ολομέλειες των δικαστών και των εισαγγελέων οι οποίες συγκαλούνται ταυτόχρονα προκειμένου να γνωμοδοτήσουν.

Οι γνωμοδοτήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από αυτές εξαρτάται η περαιτέρω εξέλιξη του θέματος που έχει τεθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της δικαιοσύνης και όχι μόνο.

Στην Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου , σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισηγηθεί η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου αλλά και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σακκάς. Είναι γνωστό πως η κ. Θάνου, η οποία θα αντικαταστήσει την αντιπρόεδρου Ειρήνη Κιουρτσόγλου η οποία είχε αρχικά οριστεί ως εισηγήτρια, έχει ταχθεί υπέρ της άποψης, ότι μπορεί να υπάρξει παράταση του ορίου ηλικίας των δικαστών και με την ισχύουσα συνταγματική ρύθμιση, γεγονός που θα οδηγήσει σε παραμονή της στην Προεδρία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κάποια χρόνια ακόμη.

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ύστερα από αίτημα των 15 από τους 17 συνολικά υπηρετούντες αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, έχει συγκαλέσει για σήμερα την Ολομέλεια των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Η κ. Δημητρίου όρισε εισηγητή στην Ολομέλεια τον αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Παρασκευαΐδη.

Υπενθυμίζεται ότι στο ενδεχόμενο παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών έχουν αντιδράσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι δικαστικές ενώσεις, πλην της νεοσύστατης Ενώσεως Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστικών Λειτουργών. Επιπλέον την αντίθεση τους έχουν εκδηλώσει όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και με κοινή δήλωση τους 14 καθηγητές του συνταγματικού δικαίου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε δημόσιες δηλώσεις του έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε παράταση του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστικών λόγω της ρητής συνταγματικής διάταξης .

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Δημητριος κρυσταλλης

  Αχ δεν αντεχω να βλεπω την περικεφαλαια της για περισσοτερα χρονια. Φτανει μεχρι τον Ιουνιο που κλεινει τα 67!!!!!!!!!!!!.

 2. avatar giannoula

  Θα γνωμοδοτήσουν για την τσέπη τους.Αν ξέρω καλά την αλλαγή συντάγματος την ψηφίζει με ευρεία πλειοψηφία η βουλή και επισφραγίζεται με την ψήφο του ελληνικού λαού.Δηλαδή μια σύναξη ανωτέρων δικαστών και εισαγγελέων καταργεί το σύνταγμα?Οι φύλακες του συντάγματος το καταπατούν για ίδιον όφελος?

 3. avatar Εισηγήτρια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου

  Δικαστές και εισαγγελείς συνεδριάζουν για τα όρια ηλικίας.
  Αυτό λέγετε συνταγματική εκτροπή ή κάπως αλλοιώς ;

 4. avatar Επιδιώκει, μέσα από τα λόγια και τις πράξεις της, να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπων

  και εφαρμόζει διακρίσεις στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

  Συνεπώς, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο έως €20,000, ενώ εξετάζεται και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων

  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2567286/thanou-echi-exisothi-o-anotatos-dikastis-me-olo-to-dimosio

 5. avatar Πεζοδρομιακος

  ΕΧΕΙ ΛΥΣΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει