Σε κομβικά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν και την Κυριακή τις κινητοποιήσεις τους για να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα τρακτέρ έχουν κατέβει εδώ και μερικές μέρες στους δρόμους και οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Κόβεται στα δύο η Ελλάδα για 2 ώρες

Σήμερα η Ελλάδα θα κοπεί στα δύο για δύο ώρες από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4. Από το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας, από το βήμα της αγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας το Σάββατο.

Δίωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων την Κυριακή από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.

«Όχι» των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας

Την απόφαση να μην συμμετάσχουν στη χθεσινή συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα έλαβαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα τους χωρίς να αποκλείουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εάν κριθεί αναγκαίο.

Κλείνουν για 2 ώρες τα διόδια των Μαλγάρων

Συμβολικό αποκλεισμό δύο ωρών, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, προγραμματίζουν οι αγρότες που έχουν εγκατασταθεί στα διόδια των Μαλγάρων.

Επ’ αόριστον αποκλεισμός σε «πράσινα φανάρια» και τελωνείο Ευζώνων

Υπενθυμίζεται πως στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), έχουν προχωρήσει ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κλειστό επ’ αόριστον είναι και το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ από  αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης.