«Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται την Πέμπτη να περιφρουρήσει το Σύνταγμα και να διαφυλάξει το κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, παρεμβαίνοντας στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών.

Η ΕΔΕ η οποία έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε οποιαδήποτε αλλαγή τονίζει ότι «το άρθρο 88 παρ. 5 του Συντάγματος είναι μια ξεκάθαρη διάταξη που δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας». Επιπλέον, επισημαίνει ότι «οι διαφορετικές απόψεις γύρω από την αναγκαιότητα αύξησης του ορίου ηλικίας θα ακουστούν εφόσον η Βουλή αποφασίσει να αναθεωρήσει την συγκεκριμένη διάταξη. Η επίκληση δήθεν διαφορετικών απόψεων ορισμένων συνταγματολόγων είναι αποπροσανατολιστική και συσκοτίζει τα αληθινά γεγονότα, αφού ουδείς συζητάει τη δυνατότητα αύξησης του ορίου ηλικίας με βάση το υφιστάμενο Σύνταγμα».

Μάλιστα, απαντά και στις αιτιάσεις περί απόπειρας επηρεασμού της κρίσης των δικαστών λέγοντας πως «Η έκφραση των απόψεων του πολιτικού και νομικού κόσμου της χώρας, ιδίως μάλιστα όταν επιχειρείται παραβίαση συνταγματικών επιταγών, δεν μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού της κρίσης των δικαστών, αλλά είναι επιβεβλημένο από το Σύνταγμα καθήκον».