Στα τέλη του χρόνου αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό το πολυώροφο κτίριο του γενικού νοσοκομείου Πατρών ο «’Αγιος Ανδρέας», το οποίο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τον μεγάλο σεισμό που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2008, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στην περιφέρεια, όπου συμμετείχε και κλιμάκιο στελεχών του φορέα υλοποίησης του έργου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», συζητήθηκε το τελικό χρονοδιάγραμμα, ώστε το κτίριο να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου.

Από την πλευρά της, η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε την διοικητική ετοιμότητά της για την προμήθεια του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Στην παρέμβασή του, ο διοικητής του νοσοκομείου Θόδωρος Σερεμέτης, έθεσε το ζήτημα της σταδιακής μεταφοράς των κλινικών στο πολυώροφο κτίριο πριν την 31η Δεκεμβρίου, με τα στελέχη του φορέα υλοποίησης να δεσμεύονται, πως θα μελετήσουν, όπως τόνισαν, «τις πολλές νομικές δυσκολίες και τους κινδύνους που κρύβει ένα τέτοιο εγχείρημα».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε ότι «το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς είναι πλήρως διασφαλισμένοι οι πόροι και συγκεκριμένο το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί».

Ακόμη, είπε ότι «η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα θα αποκτήσουν ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί πολίτες όχι μόνο από την περιφέρειά μας αλλά και ευρύτερα». Αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι «η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε δύσκολους καιρούς, σήκωσε όλο το βάρος της χρηματοδότησης του έργου μέσα από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα», ενώ όπως συμπλήρωσε, «το υπουργείο Υγείας οφείλει να υποστηρίξει με ανθρώπινο δυναμικό το νοσοκομείο, ώστε αυτό να αποκτήσει τη μέγιστη λειτουργικότητά του».

Μάλιστα, ειδικά για το θέμα της πλήρης στελέχωσης του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ο Απόστολος Κατσιφάρας απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας του «να αλλάξει η κατανομή θέσεων και ειδικοτήτων για το νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», που περιλαμβάνεται στην νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.538 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας, προς όφελος τόσο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, όσο και των εργαζομένων του νοσοκομείου».

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με την κατανομή θέσεων και ειδικοτήτων που περιλαμβάνονται στην εν λόγω προκήρυξη για το νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας» καλύπτονται μόνο τα 20 από τα 270 κενά που διαπιστωμένα υπάρχουν, και σε συνδυασμό με το ότι, στο τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η κτιριακή του αναβάθμιση και ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα και υποδομές, δεν είναι δυνατόν η κατανομή αυτή να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που διαμορφώνονται για ένα τόσο σημαντικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας».