Την αντίθεση της ΚΕΔΕ στην προβλεπόμενη χρηματοδότηση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των δήμων της Αττικής εκφράζει ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης.

Με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητεί την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πρόκειται για τα άρθρα 56 και 60, στα οποία προβλέπεται η σύσταση ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης», που προβλέπεται να εποπτεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος, με κύριο αντικείμενο τη συντήρηση, φύλαξη, λειτουργία και ανάπτυξη του Πάρκου. Οι πόροι του φορέα, προβλέπεται να προέρχονται μεταξύ άλλων και από την αναλογική κατανομή των ΚΑΠ που προορίζονται για τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, με την αιτιολογία ότι «η δαπάνη αποτελεί αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημίας στο περιβάλλον της Αττικής που προκαλείται από την αστική λειτουργία και τη δραστηριότητα των δήμων».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι οι ΚΑΠ είναι η βασική πηγή εσόδων των δήμων και προορίζονται για επενδυτικές δραστηριότητες και κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους, οπότε δεν συμβιβάζεται με το ρόλο τους η χρηματοδότηση ενός ΝΠΙΔ. Ο ίδιος προτείνει οι πόροι του φορέα να προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικότερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.