Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος στελεχών του ΟΒΙ

Κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου


ΕΛΛΑΔΑ
18:48
24/07/2015
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος στελεχών του ΟΒΙ
5
loading

Το «πάρτι» των υψηλών μισθών και επιδομάτων το οποίο, όπως καταγγέλλεται, συνεχίστηκε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, παρά τις περικοπές που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι, φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ και τους γενικούς διευθυντές του Οργανισμού.

Μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη ασκήθηκε σε βάρος των στελεχών του Οργανισμού ποινική δίωξη για  απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση.

Αφορμή για να μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η υπόθεση στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Οργανισμού συνέχισαν, παρά την δημοσιονομική κρίση και τις περικοπές , να παίρνουν 15 μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ το μήνα.
Από την εισαγγελική έρευνα που έγινε στις μισθοδοσίες προέκυψε , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές με τους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση σύμφωνα με την οποία εκτός από τους 15 μισθούς οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων , μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. Ο συγκεκριμένος φορέας ανήκει στον υπουργείο Ανάπτυξης και είναι επιφορτισμένος να εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar μια

  Ο ΟΒΙ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος και δεν παίρνει ούτε ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, οπότε κι οι μισθοί που δίνει δεν επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Καθώς από το 1992 έχει εξέλθει του Δημοσίου, το προσωπικό του έχει ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας. Για αυτό το λόγο το διάστημα 2010-2012 δεν είχε εναρμονιστεί με τις μνημονιακές διατάξεις. Από το 2012 και μετά υπήρξε εναρμόνιση με τις μνημονιακές διατάξεις και οι μισθοί του προσωπικού μειώθηκαν κατά 25%. Οι εργαζόμενοι τρέχουν στα δικαστήρια τις προηγούμενες διοικήσεις για αυτές τις μειώσεις που κρίνουν παράνομες, καθώς υπήρχαν σε ισχύ ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας. Οι προηγούμενες διοικήσεις έχουν δικαστήριο τόσο από το κράτος γιατί μείωσαν τους μισθούς μόνο 25%, και από τους εργαζόμενους γιατί (παρανόμως) τους μείωσαν τους μισθούς.

 2. avatar obidas

  Για την ακρίβεια, οι 10 προϊστάμενοι και 8 διευθυντές του Οργανισμού καθώς και μερικά υψηλόμισθα τσιράκια εξακολουθούν να έχουν μισθούς που ξεπερνούν αυτό ενός Γενικού Γραμματέα!!!. Μαζί με αυτούς να προστεθούν και κάποιοι άλλοι που είχαν προσληφθεί παράνομα και σκανδαλωδώς κατά τη διοίκηση Στασινού με τις ευλογίες Χατζηδάκη και που τώρα έχουν εξαφανιστεί....Οι υπόλοιποι...απλώς εργαζόμενοι με συνήθεις μισθούς

 3. avatar DR505

  97 κοπρίτες με 15 μισθούς των 7000 ευρώ !!! Αυτό το κράτος ούτε ήταν ποτέ σοβαρό ούτε πρόκειται να γίνει.

  1. avatar sos

   ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ?..ΟΧΙ..ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ..ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ

 4. avatar Μιχάλης1974

  Όλα καλά και μπράβο στη δικαιοσύνη που επεμβαίνει και πολύ καλώς επεμβαίνει σε βάρος εκείνων που θεωρεί ότι πιθανόν έχουν ποινικές ευθύνες. Εάν όμως είναι τα πράγματα όπως αναφέρει η είδηση και αυτοί που κατηγορούνται κριθούν όντως ένοχοι, θα επιστραφούν τα χρήματα πίσω; Το ίδιο κράτος που επεμβαίνει και λέει ότι παρανόμησαν αυτοί που αποφάσιζαν για αυτούς τους μισθούς, θα επέμβει να ζητήσει πίσω τα χρήματα αυτά από τους εργαζομένους που τα πήραν και να τα ξαναβάλει στον κρατικό κορβανά; Γιατί χωρίς αυτό, λυπάμαι, αλλά απλά πληρώνουμε τσάμπα και τις διαδικασίες και τους μετέχοντες σε αυτή την δίωξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει