Με μπαράζ προσφυγών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας επιχειρούν να μπλοκάρουν και να ακυρώσουν 198 αποφάσεις γενικών γραμματέων της περιφέρειας με τις οποίες -βάσει του νόμου Ραγκούση (3838/10)-απέκτησαν αλλοδαποί πολίτες την ελληνική ιθαγένεια.

Τις προσφυγές υπογράφουν η «Παγκρήτιος Ένωση», ο «Πατριωτικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Λακωνίας», ο «Παμποντιακός Σύλλογος Η Αργώ» και ο «Σύνδεσμος Κρητών Επιστημόνων» και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις.

Ήδη πάντως το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφανθεί πως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι έλληνες πολίτες, αποφασίζοντας ουσιαστικά πώς τα περί του αντιθέτου αναφερόμενα στον νόμο Ραγκούση είναι αντισυνταγματικά.

Η υπόθεση λόγω σπουδαιότητας έχει παραπεμφθεί προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, από την οποία θα κριθούν και οι νεότερες αιτήσεις των 4 ενώσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.