Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με σημερινή ανακοίνωσή της ζητά να καταβληθούν άμεσα δεδουλευμένα έξι μηνών στους εργαζόμενους της εταιρείας «Πετζετάκις ΑΕ» και να σταματήσει η κοροϊδία τους από τη διεύθυνση της εταιρείας.

Πρόκειται για 94 εργαζόμενους στην εταιρεία πλαστικών «Πετζετάκις ΑΕ», σε μονάδα της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου, διότι η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται πως αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΘ, η εταιρεία εξόφλησε τους εργαζόμενους τον Ιούλιο και τους χρωστάει τους μισθούς από τον Αύγουστο του 2010, έως τον Ιανουάριο του 2011. Μάλιστα, το δώρο Χριστουγέννων φέρεται πως «καταβλήθηκε έπειτα από μηνυτήριες αναφορές, στις 8 Ιανουαρίου». Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 9 Δεκεμβρίου, απαιτώντας λύση στο πρόβλημα τους.

Η διοίκηση του ΕΚΘ εκφράζει την συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων και ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), ώστε να πειστεί ο εργοδότης να πληρώσει τους εργαζόμενους.