Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης σε χορτολιβαδική έκταση εντός του οικιστικού ιστού της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα κοντά στην οδό Ρούμελης, πίσω από το 2ο Λύκειο και κοντά στο Νοσοκομείο.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα.

Παρότι αρχικά εκφράστηκαν φόβοι μη τυχόν οι φλόγες φτάσουν μέχρι τις δεξαμενές με προπάνιο του νοσοκομείου, η επέμβαση ήταν έγκαιρη και κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε.

Η φωτιά έκαψε αρκετά δέντρα ανατολικά του 2ου Λυκείου, καθώς η ισχυρή παρουσία της πυροσβεστικής και οι ήπιοι άνεμοι που έπνεαν από δυτική διεύθυνση βοήθησαν στην κατάσβεση.

❗️🔥#Πυρκαγιά τώρα στη #Λιβαδεία κάτω απ’ το νοσοκομείο.⚠️Η κατάσταση είπαν η επικίνδυνη. Υπάρχουν στα 30 μέτρα δεξαμενές με προπάνιο. Καλό είναι να απομακρυνθεί ο κόσμοςΦώτο: Dimitris Doganos

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, June 12, 2024

Βίντεο από την #πυρκαγιά στην #Λιβαδεία που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός κατοικημένης περιοχής .Βίντεο : Alexandra Kopa

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, June 12, 2024

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λεβαδέων σημειώνει πως «παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Βλασίου πίσω από το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς να συντονίζονται με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάσβεσης».

Δείτε φωτογραφίες: