Υλικά

  • Για 8-10 άτομα
  • 2 πακέτα μπισκότα
  • σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι ή νεράτζι
  • 1 κουτί απο γάλα (αντί για γάλα προσθέτουμε νερό)
  • μερέντα
  • Για τη μερέντα
  • ½ πακέτο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπες κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπες κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια κοπανισμένα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τη μερέντα: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, ρίχνουμε μετά το κακάο, το κονιάκ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

Σε ένα δίσκο αραδιάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέξουμε στο σιρόπι του γλυκού, διαλυμένο με χλιαρό νερό.

Πάνω σε κάθε μπισκότο βάζουμε μία στρώση μερέντα και μια στρώση σαντιγί.
Από πάνω βάζουμε ένα άλλο μπισκότο από τα ποτισμένα με σιρόπι.
Στολίζουμε το κάθε παστάκι με πλούσια σαντιγί κομματάκια από νεράτζι, κερασάκι και ό,τι άλλο θέλουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr