Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • αλατοπίπερo

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση

Βήμα 1
Βάζουμε τα 3 πρώτα χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
TAGS