Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • αλατοπίπερo

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.