Υλικά

  • 225 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
  • 100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 25 γρ. κακάο σκόνη
  • 2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
  • ½ σφηνάκι μπράντι
  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml γάλα χλιαρό
  • 350 γρ. κουβερτούρα, για επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Ρίχνετε το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Βάζετε το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγετε σφιχτά σα λουκάνικο.
  5. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
  6. Το βγάζετε από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.
  7. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνετε έπειτα πάνω στη λαδόκολλα.
  8. Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.