Υλικά

  • 5 μήλα
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 40 ml λάδι
  • 120 ml γάλα
  • 1 κ. σ. κανέλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
  3. Τοποθετήστε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός.
  4. Προσθέστε το γάλα και το λάδι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  5. Ρίξτε στο μπολ το αυλέρι και το μπέικιν πάουντερ περνώντας τα από κόσκινο και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Προσθέστε τα μήλα στο μείγμα και ανακατέψτε ελαφρώς.
  7. Ρίξτε την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε για τελευταία φορά.
  8. Βάλτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.