Υλικά
- 5 μήλα
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 40 ml λάδι
- 120 ml γάλα
- 1 κ. σ. κανέλα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετήστε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέστε το γάλα και το λάδι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Ρίξτε στο μπολ το αυλέρι και το μπέικιν πάουντερ περνώντας τα από κόσκινο και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέστε τα μήλα στο μείγμα και ανακατέψτε ελαφρώς.
- Ρίξτε την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε για τελευταία φορά.
- Βάλτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.