Τον Σεπτέμβριο του 2015 ένα νέο κατάστημα έκανε την εμφάνιση του στην Ελλάδα το οποίο είχε είδη σπιτιού. Πέντε χρόνια μετά και το ένα κατάστημα έγινε αλυσίδα ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση ανάπτυξής της.

Το κατάστημα αυτό το οποίο μέσα σε πέντε χρόνια έγινε αλυσίδα αφορά στη δανέζικη εταιρεία με είδη σπιτιού JYSK. Σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, η εταιρεία άνοιξε το νέο της κατάστημα στον Κηφισό ενώ αύριο, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου θα ανοίξει ακόμα ένα, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Και τα δυο καταστήματα λειτουργούν προσωρινά, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού μόνο για online παραγγελίες και παραλαβή στο κατάστημα.

Με τα δυο αυτά καταστήματα να σηκώνουν ρολά στην Ελλάδα, η JYSK ολοκληρώνει την πρώτη φάση ανάπτυξης της η οποία προέβλεπε τη λειτουργία 40 καταστημάτων έως το τέλος του 2020 με βάση το πενταετές πλάνο που εκπονήθηκε το 2015, τη  χρονιά δηλαδή που η JYSK έκανε την εμφάνιση της στην Ελλάδα ενώ ήδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας «δουλεύουν» πάνω στο πλάνο περαιτέρω επέκτασης της στη χώρα.

Ο Sandor Szimeiszter, Country Manager JYSK Ελλάδας, Ουγγαρίας και Αυστρίας αναφέρει: «Με τα δύο νέα καταστήματα η JYSK ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα και πλέον, διαθέτοντας 41 καταστήματα, έχουμε εδραιωθεί ως μια μεγάλη αλυσίδα στο χώρο των ειδών σπιτιού, κήπου και ύπνου και έχουμε γίνει γνωστοί στους Έλληνες πελάτες μας.

Το οικονομικό έτος που τελείωσε τον Αύγουστο ήταν το πρώτο που η JYSK Ελλάδας κατέγραψε θετικό αποτέλεσμα ΕΒΙΤ, έστω και μικρό, αλλά μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα πως είμαστε σε πορεία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, παρά την δύσκολη για την αγορά τωρινή κατάσταση. Την ίδια στιγμή δουλεύουμε εντατικά για την προετοιμασία και άλλων νέων καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

Στόχος μας είναι το δίκτυο των καταστημάτων μας να ξεπεράσει τα 60 μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε παρουσία σε όλους τους μεγάλους δήμους και πόλεις της Ελλάδας».