Σημαντικές επιδόσεις πέτυχε η Allianz Ελλάδος και στο τρίτο τρίμηνο του 2010, αυξάνοντας σημαντικά στο εννεάμηνο την παραγωγή της στους κλάδους Γενικών Ασφαλειών και Ασφαλειών Ζωής, καθώς και την κερδοφορία της, δραστηριοποιούμενη υπό εξαιρετικά δυσμενείς συγκυρίες για την οικονομία και πολύ περισσότερο για την ασφαλιστική αγορά.

Ειδικότερα, στο διάστημα 1η Ιανουαρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2010 η Allianz Ελλάδος παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 17,4 εκατ. ευρώ έναντι 11,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αυξημένα κατά 47,5%, κέρδη μετά από φόρους 12,5 εκατ. ευρώ από 8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 56% και παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,3% στα 173,1 εκατ. ευρώ από 154,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2009.

Τη θετική άνοδο των μεγεθών της αποδίδει η Allianz Ελλάδος στις υψηλές επιδόσεις της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία αύξησε το σύνολο των εσόδων από τις εργασίες της κατά 16,6%, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009, με την παραγωγή της στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 27,9% και κατά 24,0% συνολικά στις Γενικές Ασφάλειες.

Αντίστοιχα, στον κλάδο Ζωής, όπου στο σύνολό της η ασφαλιστική αγορά κινήθηκε πτωτικά πιεζόμενη από τις συνθήκες κρίσης που επικρατούν στην οικονομία, η Allianz Ελλάδος κινήθηκε ανοδικά κατά 9,2%, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2009.

Στο εννεάμηνο, αυξημένη κατά 23,8% στα 87,5 εκατ. ευρώ ήταν η παραγωγή ασφαλίστρων συνολικά στις Γενικές Ασφάλειες, ενώ ανάλογη εξέλιξη παρουσίασαν και τα κέρδη του κλάδου. Η κερδοφορία των Γενικών Ασφαλειών αποδίδεται στους έντονους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και στην περαιτέρω βελτίωση του δείκτη Combined Ratio, ο οποίος υποχώρησε στο 87,1% από 89,4% το 2009, ενώ ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 55,6%.

Η Allianz Ελλάδος, εφαρμόζοντας πιστά τη στρατηγική της, διατήρησε και στο εννεάμηνο σε υψηλά επίπεδα το Δείκτη Αποθεματοποίησης του κλάδου Αυτοκινήτων, ο οποίος έφθασε στο 170,4%, ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, από 206,3% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως και το Δείκτη Αποθεματοποίησης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου που διαμορφώθηκε στο 249,0% από 316,9%, πέρυσι.

Στις Ασφαλίσεις Ζωής, κατά το εννεάμηνο του 2010 η Allianz Ελλάδος βελτίωσε την παραγωγή της κατά 2,6% στα 85,7 εκατ. ευρώ, βασιζόμενη στα νέα προϊόντα της τα οποία διατέθηκαν στην αγορά λόγω της κρίσης προκειμένου να καλύψουν νέες ανάγκες των ασφαλισμένων, όπως όμως και στην υψηλή διατηρησιμότητα του πελατειακού της κοινού.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την παραγωγή των προϊόντων Προστασίας, Σύνταξης και Αποταμίευσης, αυξήθηκε κατά 9,5%, ενώ αντίστοιχα κατά 2,6% αυξήθηκε η παραγωγή σε προϊόντα υγείας και ατυχημάτων.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνου του 2010, που υπολογίσθηκαν με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, επεσήμανε ότι «οι δραστηριότητές μας, τόσο στις Γενικές Ασφαλίσεις, όσο και στη Ζωή, παραμένουν σε τροχιά ανάπτυξης σε πλήθος ασφαλισμένων με αντίστοιχη αύξηση του μεριδίου αγοράς μας» για να συμπληρώσει: «δίνουμε έμφαση στις συνταξιοδοτικές ανάγκες με έναν διακριτά διαφορετικό τρόπο από την αγορά. Εκπαιδεύουμε τους συνεργάτες, αλλά και τους υποψήφιους πελάτες μας. Δεν μας ενδιαφέρει απλά να προωθήσουμε τα Συνταξιοδοτικά Προγράμματα. Εστιάζουμε κυρίως στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για Σύνταξη από το ευρύ κοινό επιδιώκοντας να είμαστε η πρώτη επιλογή για παροχή διαχρονικά αξιόπιστων λύσεων και στη Σύνταξη».

Τέλος, για το τρέχον δωδεκάμηνο ο κ. Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία θα υπερβεί τους αρχικούς στόχους της, αναθεωρώντας προς τα επάνω την πρόβλεψη που έκανε για κύκλο εργασιών κατά 3,4% στα 225,3 εκατ. ευρώ, καθώς και για καθαρά κέρδη μετά από φόρους 11,0 εκατ. ευρώ.