Νέα Γενιά Ζηρίδη: Λουκέτο μετά από 87 χρόνια στα ιστορικά εκπαιδευτήρια

Κλείνει ένα ιστορικό κεφάλαιο στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
16:56
02/07/2020
Νέα Γενιά Ζηρίδη: Λουκέτο μετά από 87 χρόνια στα ιστορικά εκπαιδευτήρια
15
loading

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» κλείνουν μετά από σχεδόν 90 χρόνια.

Μετά από επικοινωνία του newsbeast.gr με τα εκπαιδευτήρια επιβεβαιώθηκε η δυσάρεστη είδηση για το λουκέτο στα ιστορικά εκπαιδευτήρια που στεγάζονται στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εκπαιδευτήρια αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια ενώ η κρίση του κορονοϊού έκανε την κατάσταση χειρότερη, με το δραματικό τέλος να μπαίνει φέτος το καλοκαίρι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδιοκτήτρια Μάνια Ζηρίδη έχει ενημερώσει και παραπέμπει τους γονείς των παιδιών που φοιτούσαν στα σχολεία της, σε άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ώστε να συνεχίσουν εκεί την επόμενη σχολική χρονιά.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη αποτέλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά σχολεία στην Ελλάδα με ξεχωριστή πορεία 89 χρόνων.

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Η ιστορία των εκπαιδευτηρίων

1933

Ο φιλόλογος Γεώργιος Ζηρίδης, ένας άνθρωπος με όραμα και διορατικότητα, ιδρύει έναν πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Οργανισμό στον Πειραιά, το «Λύκειον η Αθηνά».

1941

Στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής ο Πειραιάς βομβαρδίζεται και τα σχολεία κλείνουν. Ο Γεώργιος Ζηρίδης ανοίγει εκ νέου το σχολείο στην Πλατεία Βικτωρίας.

1957

Tο σχολείο επεκτείνεται στη Βίλα Παληού στη Γ΄ Σεπτεμβρίου. Το σχολείο διακρίνεται για την ποιότητα και την προσφορά του στην παιδεία και κατακτά την εμπιστοσύνη της αθηναϊκής κοινωνίας.

1962

Το «Λύκειον η Αθηνά» μεταφέρεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου και αποτελεί έναν υποδειγματικό εκπαιδευτικό οργανισμό που εμπνέει και ανοίγει νέους δρόμους στην παιδαγωγική γνώση.

Το Γυμνάσιό μας από την Anta Kovaiou

Δημοσιεύτηκε από Νέα Γενιά Ζηρίδη - Eπίσημη σελίδα στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

1964

Γίνεται η αδελφοποίηση με το Αγγλικό Σχολείο "King Edward's School".

1971

Η νεαρή κόρη του Γεωργίου Ζηρίδη, Κατερίνα Ζηρίδη, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του σχολείου. Δύο χρόνια αργότερα, ο Παναγιώτης Ζηρίδης, αδελφός της Κατερίνας Ζηρίδη, γίνεται και αυτός μέλος της διοικητικής ομάδας.

Mε τη ματιά του Dimitris Angelis

Δημοσιεύτηκε από Νέα Γενιά Ζηρίδη - Eπίσημη σελίδα στις Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

1983

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με το Evangelisches Gymnasium zum Grauen Kloster της Γερμανίας.

1984

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με το δημόσιο λύκειο "Ακρόπολις" της Λευκωσίας.

1994

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με την Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους.

1995

Δημιουργείται το Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης που ενσωματώνει τις νέες παιδαγωγικές τάσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ιδρύεται το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού με στόχο την αντιμετώπιση μαθησιακών, αναπτυξιακών και ψυχολογικών δυσκολιών των μαθητών.

1997

Ο Παναγιώτης Ζηρίδης έχει ήδη αποφασίσει να μην ακολουθήσει τη νέα πορεία του σχολείου.

1999

Η τρίτη γενιά της οικογένειας Ζηρίδη, Τζωρτζίνα και Μάνια Σπέντζου εισέρχεται δυναμικά στον εκπαιδευτικό οργανισμό μετά από πολυετείς σπουδές στην Αγγλία και την Αμερική στους τομείς της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και της διοίκησης επιχειρήσεων.

Δημιουργείται το Τμήμα Μαθητικής Φροντίδας με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων, υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων προσωπικοτήτων που θα συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

Καθιερώνεται ο Θεσμός των Υποτροφιών, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλα τα σχολεία της Ελλάδας να φοιτήσουν ως υπότροφοι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη πιστοποιούνται κατά ISO 9001. Είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος εγκαθιστά και εφαρμόζει συστήματα ποιότητας.

2000

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης.

Δημιουργείται το Τμήμα Φροντίδας Γονέων, το οποίο αποτελεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους γονείς.

Εισάγεται στο σχολείο το πρόγραμμα εφαρμογής της Θεωρίας των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης, από το Πανεπιστήμιο του Harvard, το οποίο ενθαρρύνει τους μαθητές να ανακαλύψουν και καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.

2002

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη εγκαινιάζει στα Σπάτα ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα διεθνών προδιαγραφών σχεδιασμένο σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πάνω από 4.000 προσκεκλημένων, τα εγκαίνια πραγματοποιεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

2003

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι το πρώτο σχολείο στην Ευρώπη που διακρίνεται για τη «Δέσμευση στην Αριστεία» (Committed to Excellence) από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Διοίκηση της Ποιότητας (European Foundation for Quality Management-EFQM).

2004

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη πιστοποιείται κατά ISO 14001 για την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης του περιβάλλοντος. Δημιουργείται το πρόγραμμα «Τόποι Πολιτισμού» στο Δημοτικό.

2006

Δημιουργείται το ZED CLUB, ένα club επιμόρφωσης, αθλητισμού και προσωπικής ανάπτυξης για όλες τις ηλικίες.

2007

Δημιουργείται το Ωδείο Ζηρίδη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη βραβεύεται για 2η χρονιά από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα της Διοίκησης (EFQM). Είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκό Βραβείο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία».

2008

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ποιότητα και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος επαναπιστοποιείται κατά τα διεθνή πρότυπα ποιότητας ΙSO 9001 και ISO 14001.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη αδελφοποιείται με το σχολείο "Ελλάς-Μακεδονία" της Ακτής Ελεφαντοστού.

2009

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι το πρώτο ελληνικό, μη διεθνές σχολείο, το οποίο γίνεται μέλος του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Ε.C.I.S.

Ένας οργανισμός. ο οποίος προωθεί τα ιδεώδη και τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα στο χώρο της εκπαίδευσης και λειτουργεί ως καταλύτης στην προώθηση κι εφαρμογή των καινοτομιών.

2010

Το σχολείο αδελφοποιείται με την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου.

2011

Δημιουργείται το Ziridis Coaching Centre.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη εξασφαλίζει την αποκλειστική συνεργασία με την Liverpool International Football Academy Soccer Schools.

2012

Δημιουργείται το «Zirdis Club» με σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ γονέων, αποφοίτων και συνεργατών της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

2013

Συνεργασία με τον οργανισμό Cambridge International Εxaminations και δημιουργία δίγλωσσου προγράμματος. Το μοναδικό ελληνικό σχολείο που έχει αυτή την συνεργασία.

Δημιουργία iPad School: η Νέα Γενιά Ζηρίδη επενδύει στην ψηφιακή εκπαίδευση, τοποθετώντας διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και εισάγοντας, τα iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία.

2014

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη ανακοινώνει τη συνεργασία της με τις Ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΚ, στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα γενιά αθλητών.

2016

Το σχολείο γιορτάζει 85 χρόνια λειτουργίας και προσφέρει 85 υποτροφίες. Στη τελετή βράβευσης των επιτυχόντων στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Νέα Γενιά Ζηρίδη καλωσόρισε στην μαθητική κοινότητα τους άριστους  μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν για την υψηλή επίδοσή τους, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δέσμευση του σχολείου στον θεσμό της ακαδημαϊκής αριστείας.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη διακρίνεται με το βραβείο «Γαλούχηση της Ηγεσίας» στον διαγωνισμό «Education Business Awards 2016».

Μία ακόμα ξεχωριστή διάκριση για το σχολείο που δηλώνει έμπρακτα τη δέσμευσή του στην καλλιέργεια των ηγετικών δεξιοτήτων των μαθητών, μέσα από καινοτόμα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα, τα οποία ξεκινούν από τον Παιδικό Σταθμό και κορυφώνονται στο Λύκειο.

Τέσσερα χρόνια μετά... η ιστορία σταματάει και η Νέα Γενιά Ζηρίδη βάζει λουκέτο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar alexmalex

  όσο και αν φαίνεται σκληρό, κλεισιμο μιας επιχείρησης σημαίνει κακός προγραμματισμός και πλημελής έλεγχος απο τους διοικούντες οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόζονται σε οποιαδήποτε πρόκληση του εξωτερικού περιβάλλοντος.

  Η κακοδιοίκηση είναι επίσης ένδειξη ανευθυνότητας προς το προσωπικό της επιχείρησης που χάνει την εργασία του.

 2. avatar Ι γνοσυ ηνε δοινναμι

  Να γίνει τζαμί!

 3. avatar Κάργα Σύριζας

  Ωραιο φαινεται, ετσι αδειο και φρεσκοβαμενο! Να το κανουμε κεντρο υποδοχης ξενων επενδυτων

 4. avatar Εμβρόνητος

  φυσιολογικα θα ερθει το λουκετο

 5. avatar Εμβρόνητος

  βαζει λουκετο γιατι η διοικηση εκανε τρομερα λαθη, βαζει λουκετο γιατι ενω καποτε ηταν το σχολειο που εστελναν οι γονεις τα παιδια για το κατι παραπανω, εφτασε να ειναι σαν δημοσιο. Ενας σχολιαστης γραφει \"οι αριστοι\". Εισαστε για γελια. Ιδιωτικο σχολειο ειναι, πληρωνεις πας, δεν εχεις λεφτα, πηγαινε αλλου. 2 απο τα 3 παιδια μου φοιτησαν εκει, το μικροτερο ειναι στο Αρσακειο στην Ανοιξη - λανθασμενα το γραφουν παντου στην Εκαλη -. Του Ζηριδη εφτασε να εχει περισσοτερους μαθητες απο αλβανια, λευκορωσια, ρωσια, σερβια κλπ. παρα Ελληνες. Απο γονεις που \"ξαφνικα\" και \"μαγικα\" βρεθηκαν με λεφτα στην Ελλαδα. Γονεις που ειχαν την \"αναλογη\" με το επιπεδο τους συμπεριφορα. Που οσα λεφτα και να αποκτουσαν δεν θα ειχαν καμια σημασια για το επιπεδο τους. Τι να σου κανει το επιπεδο σπουδων εαν το επιπεδο της οικογενειας ειναι \"αστα\"? εβλεπες αυτους τους μαθητες και ελεγες που στελνω το παιδι μου, που πληρωνω? λογικο ειναι αυτοι που ειχαν διαφορετικο μορφωτικο και κοινωνικο επιπεδο να παρουν τα παιδια τους. Οταν πηγαιναν οι μαθητες νομιζες οτι ήσουν σε σχολειο του ΟΗΕ. Το προσωπικό \"αλλαζε\", καθως αλλαζε και η ποιοτητα των μαθητων που πηγαιναν εκει. Απετυχε στο να ειναι ενας χωρος όπου οι μαθητες θα αφηναν στην εξωπορτα τις \"οικογενειακες\" συνηθειες. Οταν κλεινεις τα ματια για να παιρνεις διδακτρα, τοτε

 6. avatar Έρχεται πείνα

  Με τη φτώχεια που έρχεται θα δούμε πολλά δράματα ακόμη.

 7. avatar Κερασμενο

  Ηρθανε λοιπον τα κοριτσια της τριτης γενιας χωρις ενα ενσημο εκτος απο τα ενσημα βεβαια που κολλουσανε στα τρελλα διημερα παρτυ με [...] στο Λονδινο ( ο κοπριτης ο ανηψιος μου ηταν μεσα φυσικα και τα εξιστορουσε με καθε πικαντικη λεπτομερεια )και τα κανανε κυριολεκτικα [...] με ολες τις δηθεν μεγαλες ιδεες απο Αμερικη και Αγγλια και λιγο Μυκονο και Μαζερατι ... Εεεεε ??? ακριβολογω η` υπερβαλλω ??/
  Βεβαιως και ακριβολογω και σταματαω εδω για να μην τα κανω περισσοτερο [...] απο οτι ειναι ηδη !!!
  Μεγαλο κριμα για το υποδειγματικο μεχρι προτεινος σχολειο.
  Οι κορες και οι εγγονες .....

 8. avatar Λυπάμαι ιδιαίτερα

  σε μια χώρα της οποίας η παιδεία πάσχει, είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια ιδρύματα!

 9. avatar Ρε μπιστ

  Ουτε επικηδειο να εγραφες

 10. avatar Ως απόφοιτος

  Κρίμα ωστόσο οι επιλογές όπως η μετακόμιση στα Σπάτα και πολλά, πολλά άλλα ξεκίνησαν με σταθερό ρυθμό το ξέφτισμα μόλις έφυγε ο Παναγιώτης Ζηρίδης. Ρωτούσες για το εκπαιδευτικό κομμάτι και σου έδειχναν τα ντουβάρια... Δάσκαλοι και καθηγητές έφυγαν, προσελήφθησαν άτομα χωρις κατάρτιση ενώ άλλοι έστηναν κομπίνες με το ΑΒ... Επομένως δεν ήταν ένας ξαφνικός θάνατος.

  1. avatar Xountalas

   Εννοείς το I .B όχι Α Β.Μεγαλο πλήγμα για το κύρος του σχολείου η διαρροή των θεμάτων για το International Baccalaureate και ο αποκλεισμός του εξαιτίας αυτού του γεγονότος.Τα Μνημόνια και ο κορωνοϊος έπαιξαν τεράστιο ρόλο.Και ΝΑΙ,τα ντουβαρια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον χαρισματικό δάσκαλο, χωρίς να υπονοώ ότι δεν είχε και καλούς δασκάλους.Για μένα, το Κράτος θα έπρεπε να παρεμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις και να δίνει το φιλί της ζωής.

  2. avatar Τωρα εθνικια που θα πηγαινουν τα παιδια των αφεντικών σας??

   Κοντευουν να μεινουν μονο τα κολλεγια, το Μπερζάν και το Γερμανικό.

   1. avatar Κουφός Ντίνας

    Εκεί που πάνε τα παιδιά του τσίπρα, της παπαρήγα, και άλλων αριστερών κρυφοδεξιών.

   2. avatar Social Distortion.

    Lxi, του Τσίπρα πάντως πήγανε στο Χιλ και τώρα πάνε στο Κολέγιο Αθηνών. Μην ανησυχείς.
    Και η δασκαλιτσα η Pigeon πήρε και άλλη προαγωγή.
    Οταν βγάζει λεφτά το μαγαζί..

 11. avatar ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ…..

  ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει